Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući vojne vežbe „Agile Spirit 2021“ koje su počele u Gruziji.

Peskov je istakao da je to još jedna potvrda da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko granica Rusije i „ne samo oko naših granica, već se dodiruje sa našim granicama“.

– Ovo je, naravno, tema koju vrlo pažljivo moramo da pratimo i, što je najvažnije, to nas, naravno, obavezuje da preduzimamo mere za osiguravanje naše bezbednosti. O tome je više puta govorio i predsednik i ministar odbrane i naši predstavnici na najrazličitijim nivoima – rekao je Peskov.

Portparol je dodao da je za Rusiju bitno da vojne vežbe u Gruziji nemaju prikrivena scenarija dejstava protiv Rusije.

Takođe je primetio da se scenarija vežbi izrađuju u NATO-u i da ta organizacija ne krije ko je za njih protivnik, rekao je Peskov komentarišući učešće Azerbejdžana u ovim vežbama.
Peskov je takođe primetio da je Azerbejdžan suverena država i da Rusija ceni partnerske odnose sa njim.

U Gruziji su u utorak počele multinacionalne vojne vežbe „Agile Spirit“ na kojima učestvuje više od 2,5 hiljada vojnika iz 15 zemalja i partnera NATO-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here