EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
Predsednik Real Madrida Florentino Peres

Real Madrid i Barselona još uvek ne odustaju od pravljenja Superlige Evrope.

Kako prenosi “Mundo Deportivo”, dozvolu za takmičenje traže preko suda.

Ukoliko dođe do pozitivnog odgovora i uspešne organizacije, mesto u takmičenju bi dobila i Crvena zvezda.

Potencijalni organizatori planiraju da uvrste 60 klubova u sistem, a kroz više dizivija bi bili uključeni i klubovi poput Crvene zvezde, Anderlehta, PSV-a, Fejnorda, piše “Mundo Deportivo”.

Barsa i Real za sada nemaju javnu podršku ostalih velikih evropskih klubova. Sve ide ka tome da je UEFA odnela pobedu i odbranila integritet fudbala.

Ročište na Evropskom sudu pravde je zakazano za četvrtak 21. decembra, a u slučaju pozitivne presude na startu katalonskog i madridskog kluba, bila bi otklonjena velika prepreka.

Tada bi se verovatno bez sumnje vratili i ostali velikani.

Osnivanje Superlige Evrope je objavljeno još u proleće 2021. godine, uz razrađen sistem takmičenja i mogućnosti velikih zarada.

Tada su ideju predstavili Juventus, Real Madrid, Milan, Barselona, Liverpul, Mančester junajted, dok su podršku pružili Siti, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Atletiko Madrid i Inter.

Za predsednika je izabran aktuelni prvi čovek Real Madrida Florentino Perez.

UEFA i predsednik Aleksander Čeferin su dobili prvu “bitku” i uspeli da sačuvaju Ligu šampiona i elitni fudbal u svojim rukama, zbog čega se veliki broj klubova isključio iz priče, a na kraju su ostali samo Real i Barsa.

U taboru Crvene zvezde su bili protiv osnivanja Superlige Evropa, o čemu je u aprilu 2021. godine govorio generalni direktor Zvezdan Terzić.

“Kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako preveliki jaz među klubovima. Sport gubi suštinu i fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će bi bila katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta”, rekao je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here