Remi pomirio ljute rivale

0

Prvi deo meča protekao je u medjusobnom ispitivanju, pri čemu su srpski fudbaleri imali izvesnu terensku inicijativu, dok su se Austrijanci više branili i pokušavali da spreče svako približavanje svom golu. Srbija 08 imala je dve šanse, prvu preko Damnjanovića, koji je prodro u protivnički šesnaesterac i zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog prethodnog ofsajda. Drugu priliku propustio je Marko Ristić, koji je udarcem iz daljine pogodio stativu.

Ministar u poseti

Srbiju 08 posetio je srpski ministar za dijasporu Srdjan Srećković, s ciljem da se upozna sa radom jedinog srpskog kluba u zvaničnom austrijskom prvenstvu. U znak pažnje, predsednik Srbije 08, Srdjan Stokić, predao je ministru dres kluba sa natpisom "Srećković".
Ministar je izrazio zadovoljstvo što Srbija 08 okuplja veliki broj srpske omladine, poželevši puno uspeha u daljem radu.

 

U drugom poluvremenu slična sliku, uz grublji igru fudbalera Marsvizea, koja je rezultirala povredom članka Dragana Muratovića, pred kojim je duža pauza. I uovom delu igre Srbija 08 imala je dve šanse. Joše jedna akcija završena je loptom u mreži, ali je gol ponovo poništen zbog ofsajda. Ovog puta i "neutralni" gledaoci komentarisali su da je sudija pogrešio i poništio regularan gol. Drugu priliku imao je kapiten Saša Vučković, koji je, umesto gola, pogodio saigrača.
 

Trka se, dakle, nastavlja, s tim što je Srbija 08 na samom vrhu tabele, zbog ubedljivo bolje gol razlike.

Predsednik kluba Srdjan Stokić predaje dres ministru Srećkoviću
 

 

 

SRBIJA 08: Borivoj Maksić, Slobodan Jovanović, Aleksandar Milosavljević, Jovan Rakić (Radenko Mrkonjić), Dragan Muratović (Vojkan Stević), Saša Vučković, Miodrag Simić, Marko Ristić, Novak Vučić, Nemanja Damnjanović, Slobodan Avramović.

Florio na redu

Raspored utakmica Srbije 08 za sledeći vikend – subota:
10.50 – Ispod 15 godina: 1980 Wien – Srbija 08, stadion "Gemeinde Vien Franc Koci".
11.15 – Ispod 12 godina: Red Star Penzing – Srbija 08,stadio"Red Star".
16.45 – Rojal Persia – Srbija 08, stadion "Fortuna 05".
Nedelja:
10.30 – Ispod 10 godina: Srbija 08 – LA Riversajd, stadion "Mautner".
16.30 – Prvi timovi: Florio – Srbija, stadion "Gemeinde Vien Eibesbrunergase.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here