O ogrubeloj koži laktova, veoma malo i retko se govori iako ona podrazumeva relativno čestu pojavu. Zato, ukoliko vas muči takav problem i ukoliko želite da ga se rešite, pročitajte nastavak ovog teksta.

Zašto koža laktova postaje gruba?
Koža laktova može da postane gruba iz više razloga. Ta pojava je uglavnom uzrokovana nedovoljnom pažnjom kada je u pitanju nega kože u ovoj regiji i određenim navikama, odnosno pokretima koje ponavljate svakodnevno.

Konkretno, koža na vašim laktovima će gotovo sigurno ogrubeti, ako često naslanjate laktove na površinu radnog stola ili neku sličnu površinu i ako se u tom položaju dugo zadržavate. Zato, usmerite dovoljno pažnje ka nezi svojih laktova i ka svojim navikama i to će poslužiti kao najbolja prevencija za nastanak ovog problema.

Kako rešiti problem grube kože na laktovima?
Ukoliko ipak, do pojave ogrubelosti kože laktova dođe, i ukoliko vam preventivne metode više ne budu od posebne koristi, ne odustajte od redovne njege i od ispravnih navika, i paralelno preduzmite neki od sledećih koraka:

Uzmite jednu ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone, pomešajte je sa jednom supenom kašikom meda i tu mešavinu koristite kao piling za laktove prilikom svakog tuširanja. Nakon upotrebe ovog pilinga i nakon tuširanja, laktove namažite hranljivom kremom, koja po mogućnosti sadrži ekstrakt aloa vere ili vitamin E.

Uzmite jedan veći list sveže aloa vere, prelomite ga i sokom koji je sadržan u njemu namažite laktove. Ovaj postupak ponavljajte koliko god možete često i koža na laktovima će vam ubrzo postati primetno nežnija i glatka. Sok iz listova aloa vere, deluje pozitivno i pospešuje kvalitet kože čitavog tela, tako da njegovu upotrebu možete i proširiti.

Pomešajte jednu kafenu kašiku soka od pomorandže sa jednom kafenom kašikom jestivog suncokretovog ulja i tom mešavinom masirajte kožu laktova. Ponavljanjem ovakvog tretmana svakodnevno, već nakon nedelju dana bi trebalo da imate primetno nežniju kožu.

Isecite dva šira koluta grejpfruta, a zatim njima istrljajte laktove. Kao zamenu za kolutove grejpfruta, možete direktno da koristite i sok od sveže isceđenog grejpfruta. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko dana uzastopno i primetićete efekte delovanja grejpfruta na ogrubelu kožu.

Ako vam je ogrubjela koža na laktovima, praćena još i promenom boje u obliku pojave žutih nijansi na koži, uz bilo koji od predloženih tretmana, odvojeno ali svakodnevno koristite i tretman limunovom kisjelinom. Konkretno, sokom od sveže isceđenog limuna trljajte kožu laktova.

Trljanje će vam biti lakše, ukoliko limunov sok nanesete prvo na vateni tufer, a zatim njim istrljate laktove. Nakon toga, kožu namažite bilo kojom vitaminskom kremom za negu kože. Limunova kiselina, sadržana u limunovom soku, delovaće tako da će vratiti prvobitnu nijansu, odnosno boju vašoj koži.

Ukoliko se nijedan od predloženih saveta za negu ogrubele kože laktova ne pokaže kao efikasan i vaši laktovi i dalje ostanu grubi, to znači da imate problem sa izrazito ogrubelom kožom laktova.

Tada, laktove pet dana uzastopno mažite nekom od krema namenjenih za negu suvih i ispucalih peta. Takve kreme imaju znatno agresivnije delovanje od gore navedenih domaćih preparata i njihov učinak će se pokazati delotvorno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here