Robijala u nemačkom zatvoru

0

Sa sinom Novakom, roditeljima i bratom

– Sećam se svega. Sećam se svakog svog festivala i svakog nastupa. Bilo je lepo iskustvo, dobili smo prvu nagradu "Majska pesma" moj brat Marko i ja. Ma ceo život je vezan za muziku. Mama i tata odlično pevaju, iako se profesionalno bave drugim stvarima, a zahvaljujući muzici su se i upoznali. Tata je imao ansambl, mama je imala svoj orkestar, tata je pevao zabavnu muziku, mama izvornu.

Kad je Maja imala 15 godina sa bratom je osnovala grupu "Mar – Maja" i zajedno su nastupali.
 

– Ja sam pisala pesme, a Marko komponovao. Pevali smo sve pesme koje su tada bile aktuelne, od narodnih do zabavnih. Kad je napunio 13 godina Marko je otišao u Beč na dalje školovanje, a ja sam počela solističku karijeru – priča Maja.

 

Pesma bez vize
 

Od muzike je veoma mlada zaradila i prvi honorar.
 

DRUGI BRAK: Sa Vukom Kandićem

– Počela sam da zarađujem sa 13 godina pevajući u kafiću i jednoj piceriji. Pevala sam džez, soul, evergrin. Pevala sam i tada, ali i sada sve vrste muzike. Moja estradna mama Maja Odžaklijevska me je naučila da je dobar pevač jedino onaj koji može da otpeva sve vrste muzike. Na jednom koncertu sam joj prišla u garderobi i rekla joj da bih volela da pevam kao ona. Rekla mi je da otpevam nešto, što sam i učinila. Ona se oduševila i dala mi broj telefona da joj se javim kad dođem u Beograd. Od tada sam paralelno završavala školu i dolazila u Beograd. Spavala sam kod Maje i ona me je uputila u prve korake na estradi. Upoznala me sa značajnim ljudima u RTS-u, pre svih s Vladimirom Grajićem Grajom, koji je autor brojnih mojih hitova – priseća se Maja.
 

Bila je treći razred srednje škole, kada ju je menadžer poslao u Nemačku da peva, i to bez vize!
 

– Šta sam ja znala kako to sve ide i tamo me uhapse i odvedu u zatvor. U ono vreme nije bilo letova da te vrate nazad u zemlju tek-tako. Nisu znali šta će sa mnom i strpali su me u ženski zatvor. Bila sam tamo dva dana, a nakon toga sam iz nekog razloga počela da jedem samo čokoladu. Šest meseci ništa drugo nisam jela i onda su me roditelji poslali psihologu – smeje se pevačica.
Maja je uvek bila svojeglava i , kaže, veoma hrabra i odlučna.
 

– Sećam se da sam pobegla od kuće. Imala sam 19 godina i zabavljala sam se dečkom koji je živeo u Bremenu. Nismo se videli tri meseca i ja sam odlučila da pobegnem, jer mi roditelji ne bi dozvolili da odem. Imala sam tada novca, jer sam radila tri posla, u dragstoru, kafiću, a vikendom sam pevala u jednom klubu. Zarađivala sam 400 maraka i to mi je bilo dovoljno da platim kartu do Frankfurta. Bila sam dovoljno hrabra da od Frankfurta do Bremena idem autostopom. Ostala sam u Bremenu 10 dana. Tatu sam slagala da sam na šahovskom turniru u Kragujevcu. U početku je poverovao, ali su mu bili sumnjivi moji pozivi iz inostranstva. Angažovao je sve da me vrate. Dočekao me je na granici i rekao da sam tatin sin.

 

Trudnica ruši zidove
 

Maja je imala priliku i ranije da snimi album, ali je zbog rata to propalo.
 

Na jednom od nastupa

– Još 1989. godine dobila sam ponudu da izdam album za zagrebački "Jugoton". Dala sam avans od 20.000 nemačkih maraka. Međutim, počeo je rat i sve je propalo, i album i pare.
Jednu od najpoznatijih srpskih pop pevačica proslavili su festivali na kojima je osvajala uglavnom prve nagrade.
 

– Moj nastup na Budvanskom festivalu 1996. godine bio je korak dalje za moju karijeru, a prvu ploču sam snimila dve godine ranije. Od prve ploče se promenilo to što sam imala više nastupa i ljudi su me više tražili. Zahvaljujući mom glasu koji je božji dar obišla sam ceo svet i upoznala mnogo ljudi.
 

Maja kaže da je njena internacionalna karijera propala zbog toga što je postala majka. Iza nje su dva neuspešna braka, prvi sa crnogorskim muzičarem Mirkom Šćepanovićem. Imala je 21 godinu kad je ostala u drugom stanju sa sinom Novakom i celu trudnoću provela u Sidneju.
 

– Drugi put sam, nažalost, sama provela celu trudnoću, jer je moj drugi suprug Vuk Kandić zbog posla bio u Americi. Bila sam aktivna trudnica, ništa mi nije bilo teško, renovirala sam celu kuću, rušila zidove… Čak sam snimila i tri spota u toku
trudnoće, napravila promociju, imala nastupe pre nego što sam rodila Lazara. Temperamentna sam i zaista mi ništa nije bilo teško. Suprug je došao tri nedelje pred porođaj, tako da smo stigli da se venčamo u crkvi. Imala sam
najveću venčanicu na svetu, jer mi je bio ogroman stomak… Imam dva sina, a mogla sam da ih imam pet. Imala sam tri pobačaja. Međutim, i dalje radim i dalje se trudim da na evropskom ili svetskom tržištu postignem uspeh. Sin Novak je kod moje majke u Nišu zbog škole, a o Lazaru se Vuk i ja brinemo zajedno.

 

Roze avion

Temperamentna Maja Nikolić već mesecima unazad intrigira javnost svojom romansom sa nemačkim advokatom Janom Štajnplicom.
 

Maja i voditeljka Irina Kruška

– Prvi put smo se sreli 1998. na proslavi Nove godine koju je organizovao crnogorski premijer Milo Đukanović, ali romansa je počela tek 10 godina kasnije. Videli smo se u beogradskom hotelu "Hajat", razmenili brojeve telefona i počeli da se dopisujemo SMS porukama. Ubrzo me je pozvao da dođem u restoran Keno, u Berlinu, i da tamo proslavim svoj rođendan. Verili smo se pre nego što sam ušla u Farmu, a tamo smo želeli da se venčamo. Od Skupštine Beograda dobili smo dozvolu da Jan sleti helikopterom, a to je hteo da uradi kako bi me izvukao sa imanja. Međutim, moje "koleginice" su se pobunile da ću ja tako doći u prvi plan, pa je sve propalo.
 

Maja kaže da ona i njen verenik sada žive na relaciji Palma de Majorka – Berlin – Beograd i čini mi se kao da smo u braku. Ipak, u Španiji mi je najlepše jer Jan tamo ima kuću i jahtu. Između ostalog i meni je poklonio jahtu na kojoj je ispisano Maja i Jan. Kako bih još češće dolazila kod njega, obećao mi je da će mi darovati i privatni avion u roze boji i sa deset mesta, na kojem će pisati moje ime.
 

Pevačica čeka da je Jan, ipak, iznenadi nekim originalnim venčanjem, jer je drugi brak sklopila čak četiri puta, između ostalog i u Las Vegasu i Dominikanskoj Republici, a u Beogradu je imala dva crkvena venčanja. U svakom slučaju, ni glasa, ni venčanica joj ne manjka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here