Printscreen/Youtube
Ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode izjavio je danas da bi Priština trebalo da produži prelazni period za odluku centralne banke Kosova.

Kako je Rode napisao na platformi X (Tviter), šef Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomaš Suniog jasno je naveo zašto je potreban dovoljno dug period tranzicije i informisanja za uredbu centralne banke tzv. Kosova.

Prema njegovim rečima, kampanjom pre vizne liberalizacije, koja je trajala četiri meseca, prištinska vlada je pokazala da zna kako da pravilno komunicira.

“Sada nam je to ponovo potrebno”, istakao je Rode.

Suniog je ranije naveo tri pitanja po kojima EU očekuju veći napredak kako bi uklonila kaznene mere prema Prištini.

On je rekao da Priština mora da napreduje u deeskalaciji situacije na severu i uklanjanju policije iz blizine opštinskih zgrada, sprovođenju prevremenih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom, kao i ispunjavanju sporazuma postignutih u Briselu i Ohridu, preneli su prištinski mediji.

8 COMMENTS

  1. Šta kaže? No-no!!! Mislim da je to bilo sasvim dovoljno. Ako ne bude slušao, onda ćemo ovako: Noooo-nooo!!!

  2. Jasno je da se on slaze sa Kurtijem da Srbima treba oduzeti pravo na normalan zivot, samo se ne slaze s nacinom. Kurti je to previse brzo zavrsio ,pa to nije dovoljno bolno uticalo na Srpski narod ,i nije dalo potrebne efekte. Trebalo je to polako, da narod zivi u neizvesnosti da stvara paniku i nesigurnost, te da narod ,po njemu, prigrabi Kurtija i moli ga, pa im on uzme na razmatranje, itd. Jasno je da Kurti radi po zlocinackoj recepturi , pre svega Americke, Britanske a posebno Nemacke ambasade i savetnika, ali oni nisu zadovoljni efektom, pa mu onda cupaju usi ,kako je smotan i danpalast.

  3. Мислим да Роде фингира и да само сакрива оно што стварно мисли и ради у договору са Куртијем. Западним политичарима се не може више ништа веровати.

  4. Джабе га ‘опомиње’ ?! Куртију ‘опомене’ на једно уво уђу – а на друго изађу !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here