Rodik: Navikao sam u to da ne verujem Nadalu

0
Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, mnogo puta tokom karijere pred turnire je znao da govori o tome da nije dovoljno spreman, ali na kraju podigne titulu. To vrlo dobro zna Endi Rodik, američki teniser, koji mu zbog toga ne veruje pred početak Rolan Garosa.

Apsolutni „kralj šljake“ Rafael Nadal ima neverovatnih 14 titula na Rolan Garosu, ali ne veruje u to da će osvojiti i 15. Nije posle duge pauze Nadal uspeo da prikaže svoj stari tenis i zato se od njega u Parizu ne očekuje puno, ali ne i ako pitate Endija Rodika.

– Na početku turnira u Madridu rekao je, “ne znam da li ću igrati na Rolan garosu”. Ja u to ne verujem. On je majstor da nešto ne obeća, a onda da uradi i više nego što se očekuje – rekao je Rodik.

Prisetio se Amerikanac pojedinih situacija u kojima Nadal nije voleo da o sebi priča kao o favoritu.

– Tokom svog vrhunca, u prvom kolu Rolan Garosa bi igrao sa nekim ko je recimo na 70. mestu i kada bi ga pitali šta očekuje, rekao bi, “ne znam, može sve da ode i na njegovu stranu”. Navikao sam da u to ne verujem, prosto bih poludeo kada bih tako nešto čuo, ali verujem da je to uradio jer je sebi govorio u stilu, “ovo može da bude problem, daj da se potrudim da se to ne desi i da dam sve od sebe” – objasnio je Rodik.

Sa punim pravom ovo je pričao američki teniser jer postoji više primera, a najsvežiji se tiče upravo Rolan Garosa.

„Bik sa Majorke“ pre dve godine osvojio je titulu na pariskoj šljaci iako je pred svaki meč govorio o tome kako zbog povrede jedva stoji na nogama. Kasnije je zaista hodao uz pomoć štaka, ali tek kada se sve završilo i kada je trofej osvojen.

Vanzemaljski je na kakve je sve načine Nadal uspevao da pobeđuje protivnike i zato je jasno što ni sam Rodik ne veruje u priču da od Rolan Garosa proslavljeni Španac nema velika očekivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here