Roditelji glumili uz decu

0

 

Zajednički snimak posle predstave

Svi oni su pred brojnom publikom u crkvenoj sali hrama u Tempelhofu odigrali glumačko – pevački recital "Poselo za Svetog Savu".

 

Domaćini slave: Zlatan i Dragana Matić

– Isti ovaj tekst su deca već koristila pre dve godine. Ta priredba je bila zaista sjajna i svi su bili zadovoljni. Sada smo hteli nešto da promenimo, da bude malo drugačije, tako da sam predložila da ovoga puta uključimo i roditelje, objašnjava učiteljica Jelena Novović.

Njenu zanimljivu ideju su roditelji zdušno prihvatili i zajedno sa decom, sledeći uputstva obe učiteljice, uspešno sproveli u delo. U ovom dramskom prikazu o slavskim običajima u otadžbini učestvovalo je 16-toro roditelja, koji su se za predstavu marljivo spremali još od Nove godine.

– Odlučili smo da damo primer deci, od koje inače uvek tražimo da budu dobra i fina, pa da ovoga puta mi budemo takvi i da organizujemo predstavu, kaže Zlatan Matić, koji je uspešno odigrao ulogu domaćina slave. Njegova supruga Dragana je kao domaćica slave, specijalno za ovu predstavu, pripremila pravo žito i pogaču, "kako bi sve izgledalo što stvarnije, baš kao na pravoj slavi".

Protini paketići

U predstavi su uživali i izvođači i publika. Najsrećnija su ipak bila deca kada im je prota Dragan Sekulić, posle zajedničkog pevanja himne o Svetom Savi i uz druge lepe crkvene pesme, podelio 60 prigodnih paketića.

Učiteljica Jelena je u poslednjem trenutku i sama uskočila u predstavu kao kuma, a druga učiteljica Mirjana je sve vreme bila angažovana kao sufler (šaptač).

 

Jer, kako su i sami roditelji priznali, tu i tamo im je bila potrebna mala pomoć, pošto nisu imali mnogo vremena za probe, najpre zbog svog redovnog posla, a delom i zato što u vreme božićnog raspusta škola nije radila. Međutim, u toku poslednje dve nedelje su probe u crkvenoj sali na Tempelhofu učestale, kaže učiteljica Jelena, uz još jednu napomenu:

– Važno je da je kod svih roditelja vladalo dobro raspoloženje na probama i to je ono što nas je dodatno motivisalo, tako da pripremanje predstave nismo doživljavali kao obavezu, već kao zadovoljstvo, kazala je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here