Roditelji zavisni od Interneta, beba umrla od gladi

0

Živopisnim svetom iz igrice zamenili su sivu realnost, siromaštvo i bedu

 

Bračni par je, kako se tvrdi, zanemarivao svoju prevremeno rođenju ćerku, hraneći je samo jednom dnevno, u pauzi 12-časovnog boravka u internet kafeu u susedsvu. Oni su postali opsednuti odgajanjem virtuelne devojčice Anime iz popularne igrice "Prius Online".

 

"Čini se da je par izgubio volju za normalnim životom zbog toga što nisu imali posao, a situacija se dodatno pogoršala prevremenim rođenjem deteta. Bežeći od stvarnosti, prepuštali su se onlajn igrici odgajanja virtuelnog deteta što je dovelo do smrti njihovog stvarnog deteta" izjavio je predstavnik policije.

 

Stručnjaci takođe kažu da je par po svoj prilici izgubio osećaj za stvarnost.

"Zavisnost od onlajn igrica može da pomeri granicu između stvarnosti i virtuelnog sveta. Čini se da su brinući o virtuelnoj bebi potisli svaki osećaj krivice koji su mogli da imaju zbog zanemarivanja sopstvene ćerke", izjavio je profesor Kvak Daekjung sa Donguk univerziteta u Seulu.

 

Kako prenosi agencija Jonap, ovo nije prvi slučaj zavisnosti od video igrica u Južnoj Koreji koji je uzrokovao nečiju smrt. Igrice sa više učesnika gotovo se smatraju sportom, delom i zbog činjenice da Južna Koreja ima najbržu i najrazvijeniju mrežu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here