Rodnom kraju 9.000 evra

0

Zavičaj u srcu: Osnivački sastanak Kulturno sportskog društva Velika Kamenica
 

Tako su se i meštani Velike Kamenice koji žive u Beču i okolini odlučili da osnuju udruženje i pomognu rodno selo. Okupili su se u klubu Jedinstvo u Švehatu i izabrali upravu novog udruženja koje su prijavili pod imenom Kulturno-sportsko društvo Velika Kamenica. Predsednik udruženja je Saša Stepanović, sekretar Ognjen Lalošević, a blagajnik Ljubomir Stepanović. Oni skupljaju novac i robu i šalju najugroženijima u svoje selo. Do sada je prikupljena novčana pomoć u iznosu nešto većem od 9.000 evra.
Društvo poziva sve meštane i prijatelje Velike Kamenice koje žive u inostranstvu da i dalje pomognu selu.

 

Pomogli četiri porodice

Od prikupljenih 9.000 evra već je 3.500 evra isplaćeno za četiri najugroženije porodice posle katastrofalne poplave, koja je zadesila i Veliku Kamenicu.

Predsednik kluba Jedinstvo, najstarijeg našeg kluba u Donjoj Austriji, Krsto Petrišorević izrazio je zadovoljstvo što su građani Velike Kamenice odlučili da iniciraju osnivanje svog udruženja baš u prostorijama ovog društva. On je od početka podržao inicijativu Dragija Bratića.

Petrišorević, koji je rodom iz Kladova i sam je pokušao da organizuje pomoć za žrtve poplava u tom delu Srbije, ali nije naišao na veliko interesovanje, te se zbog toga posebno raduje što su se meštani jednog sela odlučili da organizovano pomažu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here