Rodoljubi složni u akciji

0

Sleva: Otac Slaviša, Mića Aleksić, ambasador Rajko Ristić i Romeo Milošević
 

U zlatnom salonu primio ih je ambasador Rajko Ristić. Sastanak je u ime udruženih Saveza Srba u Francuskoj, Srpske pravoslavne crkve i Ambasade Srbije vodio Romeo Milošević, a svojim prisustvom podršku poplavom unesrećenoj Srbiji pružili su u Parizu veoma ugledni gradonačelnik 16. arondismana Klod Goagen i šef kabineta predsednika Opštine Dransi Dominik d Ponfarsi.

Pariz će dati novčanu pomoć! Sa tim lepim vestima došao je čelnik najbogatijeg okruga Pariza, najavio protok informacija u svim medijima i pozivima na humanitarna donatorstva, razne kontakte sa uverenjem u realizaciju, a i konkretno zatražio račun na koji će se za dva-tri dana uplatiti odobrena suma grada Pariza.

 

Skup dijasporaca u rezidenciji
 

– Kad ima dobre volje, može mnogo da se uradi. Ništa bolje od zajedničkih aktivnosti – komentar je ambasadora Ristića.

 

Bio je to radni dogovor, sa planiranjem učinaka (pretpostavka je da će sabirni centri raditi još desetak dana, da bi se prešlo u narednu fazu prikupljanja pomoći). Sve iznesene ideje bile su veoma dobre, mladi su predlagali načine komuniciranja i kooperaciju sa francuskim institucijama, kao i svoje angažovanje, te korelaciju među nama i sa maticom, konkretno predlagali puteve za što bolju efikasnost uz stalna naglašavanja: "Manje reči, više rada" i "Ne gubiti vreme."

Oduševljen slikom naslednika, počasni predsednik Saveza Srba u Francuskoj Mića Aleksić je rekao:
– Drago mi je što vidim da se pozitivna energija i velike motivacije usmeravaju u lanac solidarnosti. Čudo su naši ljudi, kad nešto hoće – stvarno hoće!
 

Velikodušna ponuda

Radoljub Jović, direktor špediterske firme Distritek, u Francuskoj zapošljava 250 radnika, poseduje 18 agencija u velikim gradovima, za pomoć Srbiji dao je na upotrebu dva šlepera sa propratnim transfer troškovima, a na sastanku je ponudio prebacivanje robe do pariskog sabirnog centra iz bilo kojeg grada Francuske u kojem se skupi pomoć.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here