EPA/Yuri Kochetkov
Dmitrij Rogozin

Bivši šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, prebačen je iz Rostova na Donu u bolnicu u Moskovskom regionu, saopštio je njegov pomoćnik.

– Dmitrij Rogozin i još dvojica vojnih savetnika, koji su ranjeni prilikom granatiranja Donjecka, prebačeni su u bolnice koje se nalaze u Moskovskoj oblasti. Dmitrij Rogozin će za nekoliko dana imati operaciju uklanjanja gelera koji se zaglavio pored kičme – rekao je njegov pomoćnik.
On je pojasnio da je Rogozin ranjen metalnim fragmentom veličine 8×6 milimetara koji je ušao iznad desne lopatice, blizu kičme.
– Čudom nije probio pluća. Osim toga, Rogozin je zadobio kontuzije. Nema drugih povreda – dodao je njegov pomoćnik.
Takođe je saopštio da su još dvojica ranjenih vojnih savetnika u teškom stanju, te da se nalaze u bolnici u Donjecku, dok je treći prebačen u Rostov na Donu.
Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here