Z. Vicelarević
Kao na koncertu: Sjajna atmosfera u prostorijama SD Dunav

Srpsko društvo Dunav je u klupskim prostorijama u Hohajmu na Majni priredilo za svoje članove i prijatelje starog dobrog rokenrola odgovarajuće muzičko veče, a ljubitelje ovog muzičkog žanra dočekala je rok grupa Jugostouns.

– Među našim članovima imamo puno jugo-rok nostalgičara, pa smo odlučili da organizujemo pravi rok koncert Jugostounsa. To je grupa iz Frankfurta sa kojom smo prošle godine napravili jedan probni koncert koji je naišao na dobar odziv naših članova. Zato smo ovog puta rešili da to uradimo na ovaj način kao što može da se vidi. Odziv je više nego dobar, a u prilog tome govori da smo kompletnu salu prodali dve nedelje pre Ex džu rok-pop večeri – kaže za “Vesti” Krsta Prtljaga, predsednik SD Dunav.

Jugostounsi iz Frankfurta

Na koncertu je bilo glasno što od muzike koja drugačija i ne može da bude, a još više od publike koja je svaku numeru pevala zajedno sa Jugostounsima.

Aleksandra i Dejan Mišljenović, Kristina, Vesna i Saša Višnjić, svi iz Frankfurta, su bili najbliži podijumu, ali i najglasniji:

– Veče je predivno zamišljeno. Vraća nas u 80. i 90. godine, svaka pesma nam je poznata i reči pesama same nekako dolaze iako ih odavno nisam čula. Za ovaj predivan događaj je pored dobrih muzičara zaslužna naša kumica Kristina koja nas je sve organizovala da dođemo u SD Dunav večeras – kaže nam Aleksandra.

Kristina Kiki Višnjić, glavna organizatorka dolaska porodica Mišljenović i Višnjić dodaje da je na društvenim mrežama saznala da SD Dunav priređuje ovu žurku.

– Znajući da su moji roditelji veliki ljubitelji upravo ovog muzičkog žanra, nije mi bilo teško da ih nagovorim da dođu zajedno sa našim kumovima. Iako ja spadam u mlađe generacije, pored njih “starijih” sam zavolela jugo rok i pop i to je bilo više nego dovoljno da večeras svi uživamo u dobroj muzici i u odličnoj organizaciji zbog čega bih pohvalila naše Dunavce. Drago mi je da vidim da je prvi folklorni ansambl preuzeo brigu oko posluživanja gostiju i da se pri tom još i dobro zabavljaju – ističe Kristina.

Kumovi: Porodice Mišljenović i Višnjić

Sećanje na detinjstvo

Marijana i Dejan Antonijević, Nada i Darko Ilić, Daliborka Rakić i Dijana Čvorić, rok – društvo iz Vizbadena su baš raspoloženi i naravno glasni:

– Svi smo radosni, veseli i ovo mi se jako, jako sviđa. Atmosfera je kao na nekom pravom rok koncertu. Odrasli smo uz ovu muziku i naravno da smo morali da dođemo ovde – viče Mirjana u pokušaju da bude glasnija od muzike.

Dijana dodaje:

– Slušala sam kao mala muziku Van Goga i Riblje Čorbe i upravo su bile obe pesme sa anđelima “Anđeo moj brate” i “Pogledaj dom svoj anđele” koje su mi u trenutku vratile sećanje na detinjstvo.

Raspoloženi i glasni: Društvo iz Vizbadena

Muzika nas zbližila

– Prvi put smo ovde u prostorijama SD Dunav i gotovo da nikog ne poznajemo ali nas je rok muzika sve zbližila i svi zajedno pevamo pesme kao da se poznajemo iz vremena kada se ova muzika slušala u nekadašnjoj Jugoslaviji, a slušamo je i danas – kažu nam uglas dve dame iz Vizbadena, Svjetlana Gradić i Danijela Petković.

Uživale: Svjetlana Gradić i Danijela Petković