Instagram
Romana Panić

Pevačica Romana Panić prošle godine bila je uhapšena i osuđena u Australiji nakon što je sa partnerom Filipom M. (40) postavila uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, a zatim kopirala podatke i bankovne kartice.

Romana je za ovo krivično delo osuđena na 12 meseci zatvorske kazne, a zbog dobrog vladanja puštena je ranije i potom se vratila u Srbiju.

Četrdesetšestogodišnja Romana dugo nije želela da govori o zatvorskim danima u Australiji, a sada je otkrila da joj nisu bili teški i da je to za nju bila važna lekcija:

– Konkretno, to što mi se dogodilo u Australiji i što sam dospela u zatvor posle mesec dana boravka tamo sebi sam objasnila time da me je Bog na taj način sklonio od nečeg goreg. Uvek od goreg postoji gore. Nikada ne znamo šta nam je to Bog sa tim najgorim pripremio. Sebe sam tako sačuvala. Najbitnije je ostati zdrav i normalan, što sam uspela. To jeste bila lekcija, ali idem dalje. Nemam razlog da se pravdam, samo mi je bilo žao kada sam videla toliko osuđivanja. Mene ljudi kad upoznaju, shvate da nije trebalo tako da me osuđuju – izjavila je Romana za magazin “Glorija” i dodala da joj se ružne slike iz Australije ne vraćaju:

– Ne vraćaju mi se slike u negativnom kontekstu. To je iz razloga što sam u zatvoru doživela katarzu. Taj osećaj da si na kraju sveta, da si sam i u takvoj situaciji. Moja briga je tada bila da se nekome od članova moje porodice nešto ne desi. Da to ne prime toliko tragično, da ne dožive neki zdravstveni problem. Shvatila sam da me je Bog sačuvao i spasao. Tokom boravka u zatvoru očistila sam se od loših energija, ljudi, telefona… Kad sam se vratila kući, osetila sam se sveže, moćno, spremna na nove pobede – dodala je pevačica koja tvrdi da je tokom svojih zatvorskih dana često mislila na glumca Žarka Lauševića, ali i da su joj najteže padali tišina i noć u australijskoj kazneno-popravnoj ustanovi:

– Da. Jeste, to je najgore, tišina i noć, ali ne mogu se uslovi u Australiji porediti sa uslovima u drugim zemljama. Tamo je to na toliko visokom nivou da ste smešteni sami u sobi u kojoj imate sve i niko vas ne dira. Vi tamo niste samo u četiri zida, već gledate filmove, odmarate se, izlazite u prirodu gde šetate. Ogromna je razlika. Kada sam doživela peh u Australiji, često sam pomišljala na Lauševića. Njemu i meni neke stvari su morale da se dese – zaključila je Romana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here