Rompej između Tadića i Josipovića?!

0

Nažalost još niko nije preneo fotografije sa večere
 

Svečanoj večeri u briselskom hotelu "Konrad" prisustvuje više stotina zvanica, a za istim stolom s Tadićem, Josipovićem i Rompejom je i ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt.

Među gostima su predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, predsednik Evropskog parlamenta Jerži Buzek, Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton, komesar EU za ekonomiju Oli Ren i američki senator Džordž Vojinović.

Večeri prisustvuju i ministar odbrane Izraela Ehud Barak, bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt, u svojstvu direktorke savetodavne firme za investicije "Olbrajt", kao i profesor univerziteta Harvard, bivši američki državni podsekretar, Nikolas Berns.

Predsednik Tadić se danas u Briselu sastao sa Eštonovom, a sutra će učestvovati na konferenciji "Briselski forum 2010.", na panelu posvećenom Balkanu
Kako je najavljeno, predsednik Srbije će se sastati i sa Rompejom i drugim zvaničnicima EU i učesnicima konferencije.

Na petom forumu u Briselu, u organizaciji Maršalovog fonda, više od 500 svetskih zvaničnika će razmotriti aktuelna globalna pitanja – od situacije u Avganistanu i na Bliskom istoku do ekonomskog razvoja i geostrateških posledica svetske ekonomske krize.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here