Ronaldinjo igrač decenije

0

Tutula najboljeg igrača u ovoj godini očekivano je pripala napadaču Argentine i reprezentativcu Argentine Lionelu Mesiju.

 

Prestižno priznanje Ronaldinjo je dobio na osnovu plasmana na godišnjim listama ‘Vorld Sokera’ od 2000. do ove godine.

On je u tom periodu 2004. i 2005. godine bio proglašavan za igrača godine i u ukupnom zbiru poena nadmašio je Lea Mesija i Kristijana Ronalda, koji su zauzeli drugo, odnosno treće mesto.

 

Za najbolji tim godine proglašena je Barselona, a šef stručnog štaba katalonskog tima Pep Gvardiola ostvario je veliki uspeh, pošto je već u debitantskoj sezoni proglašen za najboljeg trenera. Iza njega su ostali Feliks Magat i Aleks Ferguson.

Fudbaler Fiorentine Stevan Jovetić osvojio je treće mesto u izboru za najboljeg mladog igrača godine, takođe po izboru časopisa "Vorld soker".

Crnogorski reprezentativac i nekadašnji kapiten beogradskog Partizana osvojio je 9,8 odsto glasova čitalaca tog časopisa, a prvo mesto pripalo je Argentincu Serhiju Agueru iz madridskog Atletika, za koga je glasalo 45,1 odsto čitalaca.

 

Brazilac Alesandre Pato iz Milana osvojio je drugo mesto sa 25,2 odsto glasova, a iza Jovetića su se našli Karim Benzema iz madridskog Reala i Bojan Krkić iz Barselone.

 

Nema sumnje da je Jovetić ostavio poseban utisak na Engleze postigavši oba gola za Fiorentinu u pobedi nad Liverpulom (2:0) u Ligi šampiona. Mladi napadač ove sezone za Fiorentinu je odigrao 11 utakmica i postigao šest golova. On je do sada za reprezentaciju Crne Gore zabeležio 13 nastupa i šest pogodaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here