EPA-EFE/Peter Powell
Kristijano Ronaldo

Fudbaler PSŽ-a i reprezentacije Argentine, Lionel Mesi, osvojio je rekordnu 7. Zlatnu loptu koju dodeljuje”Frans Fudbal” za njboljeg fudbalera 2021. godine, a njegov izbor naišao je na kritike navijača, ali i Kristijana Ronalda. 

Portugalac ove godine nijebio među favoritima za osvajanje ove prestižne nagrade, ali bez obzira na to, on ne želi da u javnosti izgleda kao da mu je stalo samo da bude najbolji i ima najveći broj osvojenih “Zlatnih lopti”. Zbog toga, Ronaldo se oglasio putem svog Instagrama.

– Današnji izbor objašnjava prošlonedeljne izjave Paskala Feree, kad je rekao da je ubeđen da je moj jedini cilj da završim karijeru sa više Zlatnih lopti nego Lionel Mesi. Paskal Fere je lagao, koristio moje ime da promoviše sebe i magazin za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovoran za dodelu tako prestižnog priznanja može da laže na taj način, njegove reči su čisto nepoštovanje osobe koja je uvek cenila Frans fudbal i izbor za Zlatnu loptu – počelo je svoje izlaganje ovaj fudbaler.

On inače nije ni došao u Pariz na ceremoniju, ali kako kaže, to nema veze sa karantinom i izolacijom, nego sa ličnim stvarima.

– Danas je Fere slagao ponovo, tako što je moje odsustvo sa ceremonije opravdao navodnim karantinom, koji inače ne postoji. Uvek sam spreman da čestitam pobednicima, u duhu fer-pleja, jer se tim načelom vodim od početka karijere. To radim zato što nikad nisam bio ni protiv koga. Samo želim da pobedim za klub za koji igram i reprezentaciju države koju predstavljam. Pobeđujem i zbog sebe i onih koji me vole.

– Moja ambijcija je da osvajam titule na klupskom i reprezentativnom nivou. Najveća ambicija u karijeri mi je da budem dobar primer svima koji žele profesionalno da se bave fudbalom. I da jednog dana moje ime zlatnim slovima bude upisano u istoriju fudbala – istakao je Ronaldo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here