EPA
Mihael Rot

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot, komentarišući deo govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića na svečanoj akademiji održanoj u nedelju povodom 20. godina od Martovskog pogroma na Kosovu, kazao je da ne postoji “ili ili” između Srbije i Kosova.

“Predsednik Vučić je nešto pogrešno razumeo. Perspektiva pristupanja EU se ne odnosi samo na Srbiju, već i na sve države Zapadnog Balkana, uključujući Kosovo. Ne postoji takva stvar kao što je ‘ili Srbija ili Kosovo’. Ali, Vučić je u pravu, sa njim na čelu nema načina da Srbija uđe u EU”, naveo je Rot na društvenoj mreži “X”.

Rot je uz taj komentar postavio objavu u kojoj je i isečak Vučićevog govora za koji se navodi da je Vučić “u svojim poslednjim prikrivenim pretnjama upozorio Zapad da mora da bira između Kosova i Srbije”.

“Nije problem, hoćete njih, nećete imati nas. Hoćete njih i njima da pomažemo, preživećemo, ali smo dovoljno naučeni i dovoljno pametni i hrabri i dovoljno toga smo naučili i iskustva stekli posle svega što ste nam radili u prethodnih 25 godina, da sačekamo najbolji mogući trenutak i izborimo se za svoju priliku”, rekao je Vučić u videu postavljenom na društvenoj mreži “X”.

4 COMMENTS

  1. ovaj covek roth on zaista mrzi sve sto je srpsko upravu je vucic kad kaze a EU radi protiv srbije na sve nacine oce da unizi srbiju

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here