Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak,11. 03.

Srpska razglednica iz Amerike: Čuvanje tradicije

U novom izdanju emisije saznaćemo više o naporima za čuvanje srpske tradicije u Americi, a jedan od glavnih načina za to je folklor. Posetićemo folklorni festival u organizaciji Ansambla “Gavrilo Princip” u južnom Čikagu. Događaj je organizovan u društvenoj sali crkve Sveti Simeon Mirotočivi.  Dugogodišnji lider srpske zajednice u južnom Čikagu i član uprave crkve Pero Stanojčić govori o naporima koji se ulažu za čuvanje tradicije i vere.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 12. 03.

Bioskop: Put

Nakon kataklizme, svet je postao opasno i negostoljubivo mesto. Ljudi su preplašeni, gladni i okrutni. U takvom postapokaliptičnom svetu žive otac i sin, koji se, prateći nekadašnju glavnu putnu saobraćajnicu, obazrivo kreću ka obali mora. Na putu se suočavaju sa jezivim scenama i ljudima koji u surovim uslovima postaju kanibali.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 13. 03.

Serijski program: Montevideo (sa audio-deskripcijom)

Nakon serija „Nečista krv“, „Koreni“ i „Jutro će promeniti sve“, redakcija RTS Planete je u saradnji sa Savezom slepih i slabovidih Srbije pripremila još jednu audio-deskripciju igranog programa RTS prilagođenu slepim i slabovidim osobama. Ovoga puta, odabrana je serija Montevideo, bog te video! u osam epizoda.
Sve epizode dostupne na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 14. 03.

Oko magazin: Trebinje Jovana Dučića

“Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san. Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili”, tako je o ovom gradu govorio književnik Momo Kapor.

Šta je Trebinje bilo Jovanu Dučiću? Šta je Jovan Dučić, danas, Trebinju?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 15. 03.

Oko magazin: Lična istorija FEST-a Emira Kusturice

Naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica priča ličnu istoriju FEST-a. Govori o svojim počecima na festivalu i danima koji su za njega katarzično vreme i filmski ispit zrelosti Beograda. U drugom delu emisije razgovaramo sa Jugoslavom Pantelićem, umetničkim direktorom ovogodišnjeg FEST-a. On će najaviti program, opisati koncepciju i preporučiti najznačajnije filmove.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 16. 03.

Serijski program: Radio Mileva 3. sezona

Treća sezona, sa novih 50 epizoda donosi smeh, suze, nove likove i dogodovštine dobro poznatih stanara zgrade u Rankeovoj 12. Mileva će biti primorana da pokuša da reši svoje finansijske probleme uz pomoć njene tetke iz Londona, sa kojom ne razgovara već decenijama.

Sve sezone serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 17. 03.

Zabavni program: Veselo veče

Povodom 100 godina trajanja i uspeha Radio Beograda, u produkciji Radio-televizije Srbije kreiran je novi igrani TV format Zabavnog programa, posvećen bogatoj istoriji najstarijeg elektronskog medija na Balkanu i najlepšoj narodnoj muzici. Svako izdanje emisije upotpuniće i najveće zvezde naše muzičke pripovedajući nam o svojim umetničkim počecima kao i o uticaju Radio Beograda na njihove profesionalne uspehe i karijere.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here