Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 08. 01.

Gastronomad: Božićna trpeza

Božićna trpeza često je najbogatija tokom cele godine. Običaji se razlikuju, kao i broj jela koja bi trebalo poslužiti, ali za sve vernike taj dan je prilika da se porodice okupe za stolom i proslave dan radosti i ljubavi, druženja i poštovanja. Božić dolazi posle 40 dana posta, pa se uglavnom na svakoj trpezi nađu česnica i pečenica ili neki drugi specijalitet od mesa.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 09. 01.

Serijski program: Drug Marko

Igrano dokumentarna serija ”Drug Marko”, po scenariju Svetka Kovača, kroz deset epizoda prikazuje ulogu Aleksandra Rankovića u prelomnim godinama pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata. Zašto je Edvard Kardelj istisnuo Aleksandra Rankovića iz srca Josipa Broza? Kako je Aleksandar Ranković od simbola jugoslovenstva, postao ikona srpstva? U seriji, govori se i o stavovima Aleksandra Rankovića posle eliminisanja iz političkog i javnog života Jugoslavije.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 10. 01.

Dozvolite… Novogodišnja emisija – Vojni pregled 2023.

Ekipa emisije Dozvolite…, proizvela je tokom protekle godine veliki broj reportaža, analiza i izveštaja o vojnim i bezbednosnim temama u Srbiji i inostranstvu: Dobrovoljno služenje vojnog roka, prikazi sposobnosti, novo naoružanje, sajmovi naoružanja i vojne opreme, specijalne jedinice, vojna istorija, vojne novosti iz sveta, analize o poznatim borbenim sistemima, SAD, Rusija, Kina, NATO, prava ratnih veterana i vojna istorija.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 11. 01.

Sasvim prirodno: Novogodišnji specijal

U tri nastavka emisije, gledaoci će imati priliku da uživaju u najinteresantnijim delovima kolaža sećanja na putovanja od proteklih 20 godina. Reč je o avanturama Jovana Memedovića na koje je išao ne samo kolima, već i biciklom, raznim plovilima, tenkom, avionima sumnjivog stanja, konjima, psećim zapregama, peške. Spavao je gotovo nikada po hotelima, već na tvrdim klupama, na džakovima, na talasima, u snegu, po šatorima i trošnim kućama bez toaleta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 12. 01.

Muzički program: Bregović i prijatelji

Neke od Bregovićevih najpoznatijih pesama u izvođenju Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a pod vođstvom Bojana Suđića i uz “Orkestar za svadbe i sahrane”.
Svetski poznate “Mesečina”, “Kalašnjikov”, “Šoferska”, “Svadba” i druge numere podigle su više od 300 izvođača u studiju na noge, dok su Alen Islamović i Mladen Vojčić Tifa probudili lepe emocije pevajući pesme “Bijelog dugmeta”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 13. 01.

Fantastična planeta: Novogodišnji specijal

U novogodišnjoj specijalnoj emisiji Fantastične planete, Vladimir Banić ide na Lapland, na sever Finske, da upozna glavnog Deda Mraza koji se nalazi u magičnom mestu Rovaniemi. Deda Mrazu i njegovim pomoćnicima vilenjacima, kao i čuvarima irvasa, Banić je preneo bezbroj pitanja koja su postavila deca iz Srbije. Bio je uporan i nije se vratio sve dok nije dobio odgovor kako za jednu magičnu noć Deda Mraz uspe da obiđe svu decu sveta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 14. 01.

Bioskop: Točak sreće i fantazije

Film grade tri priče, tri kratka filma prikazana u epizodama pod naslovima: Magija (ili nešto manje uverljivo), Širom otvorena vrata i Ponovo. Tri ženska lika u ova tri stava zatičemo u situacijama kada moraju da odaberu određeni put ili se kaju zbog svojih izbora. Neočekivani ljubavni trougao, neuspela zamka zavođenja i susret koji je rezultat nesporazuma su situacije iz kojih ovi likovi izlaze sa određenim iskustvom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here