Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 10. 07.

Srbija na vezi: Portreti – Srpska medicinska dijaspora 2023.

U Belom dvoru u Beogradu, sredinom juna, trinaesti put je održana tradicionalna Konferencija srpske medicinske dijaspore. U glavni grad doputovali su naši eminentni stručnjaci koji žive na različitim meridijanima i njihove inostrane kolege, a predavanja su organizovana uživo i onlajn.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 11. 07.

Bioskop: London roud

Film je ekranizacija događaja koji su se desili u mirnom ruralnom gradiću Ipsviču u Velikoj Britaniji 2006. godine, nakon što je pet žena pronađeno mrtvo. Policijska istraga je učinila da svakodnevni život stanovnika London Rouda bude nemoguć. Međutim, kada je jedan od njih optužen i osuđen za ubistva, stanovnici su se organizovali i borili da prebrode događaj i ožive narušenu zajednicu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 12. 07.

Oko magazin: Šibenik Milutina Dedića – grad iz snova nestalih naroda

O Dedićima i Šibeniku, kakav je nekada bio a kakav je danas,o pravoslavlju na jugu. O bunarima detinjstva, naposletku i zašto su bitni Milutinovi “Zapisi s predumišljajem“ – govori ova emisija Oko magazina.

O porodici Dedić, o Šibeniku, Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 13. 07.

Dokumentarni serijal: Utopija

Dokumentarni narativ “Utopija” je serija od deset video eseja, koji razmatraju veoma specifičan razvoj moderne umetnosti u periodu od ranih pedesetih do šezdesetih godina prošlog veka na teritoriji Jugoslavije. U potrazi za ključnim trenucima i akterima ove zanimljive priče, vodi nas Boris Miljković, od Golog otoka do Brazila, od Brisela do Njujorka, od Sao Paola do Zagreba, Venecije, Velvegema, preko svetskih umetničkih bijenala do skrovitih kolekcija najbogatijih ljudi sveta i skrivenih malih galerija Beograda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 14. 07.

SAT: Patrola do Hrvatske – Split i ostrvo Brač

Ekipa SAT će, prvo pokazati deo ponude Splita, a onda preći na ostrvo za koje kažu da je onakvo kakva je Dalmacija nekada bila. Saznaćete koji je najjednostavniji i najbezbedniji put, kako se kreću cene, gde su najbolje plaže…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 15. 07.

Bioskop: Insajder

Privatna detektivska agencija u Čileu od klijenta dobija zahtev da istraži rad u jednom staračkom domu, jer postoji sumnja da staratelji zlostavljaju štićenike doma. Da bi uspela da obavi posao za koji je angažovana, agencija mora da pronađe odgovarajućeg detektiva. On mora da bude starija osoba koja poseduje izvesna tehnička znanja. Nakon oglasa, pronalaze Serhia Čamija koji je idealan za ulogu „krtice“.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 16. 07.

Fantastična planeta: Izdržljivost, 20. epizoda

U poslednjoj epizodi Fantastične planete koja istražuje gde su limiti izdržljivosti ljudskog tela, gledaoci će upoznati malobrojni nomadski narod Moken koji živi na moru između Mijanmara i Tajlanda.Nakon dalekog istoka, Vladimir Banić putuje u Izrael gde dobija retku priliku da snima žensku borbenu jedinicu izraelske vojske i da porazgovara sa oficirima. Put mće završiti u Sloveniji.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here