Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 11. 12.

Serijski program: U klinču (druga sezona)

Iako smo Aljošu i Iskru na kraju prve sezone ostavili na početku srećne veze, iznenadni povratak bivše Aljošine devojke Tee sa studija u Milanu, uneće nemir i napetost u ovaj odnos. Nakon velikog muzičkog hita, Aljošina karijera dobija svoj zasluženi zamah, ali brojni ljubavni i porodični problemi, kao i kriza samopouzdanja i kreativnosti staviće ga na svojevrstan test. Nažalost, i ostale članove Aljošine ekipe čekaju brojni izazovi u novim epizodama:

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 12. 12.

Gastronomad: Teslina genijalna trpeza

Nikola Tesla, slavni srpski naučnik, posebno je obraćao pažnju na način ishrane i birao namirnice koje hrane moždane ćelije i daju optimalnu energiju. Ostalo je zabeleženo da je jeo dva puta dnevno – ujutru i uveče u 19 sati. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u čast velikog naučnika, pripremiće krem supu od celera i pitu sa spanaćem. Prijatno gledanje!

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 13. 12.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Povratna karta: Grad srpske svetlosti

Kulturni centar Srbije u Parizu, najznačajnija srpska institucija kulture u svetu, ove godine obeležava pola veka postojanja.

Prva od tri emisije koju emitujemo, obuhvata period od Solunskog fronta, preko međuratne epohe nadrealista i intimista, do posleratnog perioda dolaska u Pariz naših velikih umetnika poput Omčikusa, Bate Mihailovića, Ljube Popovića, Miloša Šobajića – i tako sve do 1973. godine, kada je u Parizu otvoren Kulturni centar Jugoslavije.

Četvrtak, 14. 11.

Muzički program: Sav taj pank

Kao muzički pravac, u punom zamahu je egzistirao 70-tih i 80-tih godina prošlog veka, izvršivši uticaj na tadašnju rok-scenu.

U emisiji autorke Ane Pavlović saznaćemo kako je pank došao na eks-ju prostor? Koja su bila “žarišta”? Da li je predstavljao opasnost po tadašnje državno-društveno ustrojstvo? Može li se (i) pank posmatrati kao način života?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 15. 12.

Dokumentarni program: Omladinska štampa u Jugoslaviji

Na koji način omladinska štampa svedoči o društvenim dešavanjima osamdesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije?

Da li je baš sve bilo dozvoljeno reći ili se prelazak granice “dobrog socijalističkog” ukusa kažnjavao? Šta se smatralo prekoračenjem okvira omladinskih tema? Koje naslovne strane su provocirale vlasti?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 16. 12.

Program za decu i mlade: Mina prelazi nivoe

Po principima igre, hrabra i pametna devetogodišnja devojčica Mina prelazeći iz epizode u epizodu, sa teme na temu, od promena i učenja do vršnjačkog nasilja i samopouzdanja. Kao i svaki uporan lik u video igrici, Mina će zajedno sa svojim drugarima iz škole i porodicom prolaziti kroz razne situacije sa kojima se njeni vršnjaci suočavaju dok napreduje u igri odrastanja.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 17. 12.

Bioskop: Visoko društvo

Tridesetih godina 20. veka Bobi, mladi Njujorčanin iz Bronksa, seli se u Holivud i odlazi kod svog strica, moćnog agenta Filipa Sterna. Filip odlučuje da mu pomogne i upućuje ga na svoju sekretaricu Veroniku “Voni”. Bobi se zaljubljuje u Voni, međutim, Voni je zaljubljena u oženjenog muškarca koji joj neprekidno obećava da će se uskoro razvesti. Ovaj ljubavni trougao se u jednom trenutku razrešava i život aktera menja iz korena…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here