Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 11. 09.

Oko magazin: Dubrovnik između dve matice

Zašto je članica Matice hrvatske Srbe uporedila s bubama i zašto se Srbiji osporava i pominjanje dubrovačke književnosti?
Mnogih proteklih godina iz Matice hrvatske stizale su oštre a često i uvredljive reakcije na svako naučno bavljenje dubrovačkom književnošću u Srbiji.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 12. 09.

Takovska 10: Aleksandar Ranković – lično i političko, 40 godina posle

Prošlo je 40 godina od sahrane Aleksandra Rankovića na kojoj se prvi put aplaudiralo i klicalo pokojniku. General Svetko Kovač, koji je i pisac scenarija za seriju “Drug Marko”, kaže da je prema procenama na sahrani Rankovića bilo više od 100.000 ljudi. Njegova sahrana smatra se prvom pobunom Srba protiv Brozove Jugoslavije, poručuje istoričar Bojan Dimitrijević. Lekin sin Slobodan ističe da je Brionski plenum bio težak slom za njegovog oca.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 13. 09.

Gastronomad: Hedonizam u vinogradu

Za Krnjevo u blizini Velike Plane kažu da je kraj meda i vina. Bogato je istorijom i kulturom, na čemu bi mu pozavidele i neke velike varoši. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja posetila je Krnjevo i u prvoj srpskoj privatnoj vinariji Radovanović, od vrhunskog kuvara Vlajka Pešića, naučila da priprema nekoliko fantastičnih specijaliteta.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 14. 09.

Bioskop: Želja zvana tramvaj

Radnja ove popularne komedije je smeštena u jedan neobičan tramvaj. Putnici, vozač i kontrolor ulaze u tramvaj ne sluteći zaplete koji predstoje. Tramvaj ne staje ni na jednoj stanici, pa će svi učesnici ove priče, posle jednosatne vožnje, posle mnoštva nesporazuma i peripetija, stići tamo odakle su i krenuli, ispražnjeni ako ne i promenjeni.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 15. 09.

Nekada davno: Srpske narodne bajke

Kako nastaju bajke? Ko su njihovi junaci i kako savlađuju prepreke? Po čemu su srpske narodne bajke osobene? O kakvoj tajni civilizacije nam govori to što bajke sa druge strane planete imaju iste motive, junake i zaplete kao i naše? Serijal prate izuzetne ilustracije i crteži Alekse i Vukašina Gajića, Tijane Marjanović, Marka Gajića, Đorđa Lobačeva, Dobrosava Boba Živkovića, Bobana Savića Geta i Kristine Jovanović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 16. 09.

Drug Marko: U kandžama Gestapoa (2. epizoda)

Aleksandar Ranković i Ana Pavelić stižu u bombama razrušeni Beograd i planiraju Anin povratak u Zagreb. Ranković se u okupiranom Beogradu uključuje u akcije ilegalaca protiv okupacionih snaga uprkos nastojanjima IV odseka Specijalne policije na suzbijanju komunističkog i partizanskog pokreta u Beogradu i Srbiji u saradnji sa nemačkim policijskim aparatom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 17. 09.

Bioskop: Ljubav na mrežama
Kler je pedesetogodišnja razvedena učiteljica koja kreira lažni profil na fejzbuku uzevši lik mlade dvadeset četvorogodišnje devojke. Ovaj izmišljeni lik stvorila je sa namerom da špijunira svog ljubavnika, međutim, Ludo, kako je njegovo ime, prihvata zahteve za prijateljstvo samo od ljudi koje lično poznaje. Međutim u toj igri, koju je sam izazavala, situacija za Kler vremenom postaje sve nepodnošljivija.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here