Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 18. 12.

Srpska razglednica iz Amerike: Četvrto srpsko filantropsko gala veče u Njujorku

U novom izdanju emisije fokus će biti na Četvrtoj Srpskoj Filantropskoj Gala Večeri. Događaj, koji se održava u Njujorku, okuplja Srbe i njihove američke prijatelje u centru najvećeg američkog grada. Pored toga što predstavlja priliku za umrežavanje ljudi iz različitih profesija, događaj pre svega ima humanitarni karakter.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 12. 12.

Opera na vodi: Rigoleto

Ansambl Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu izveo je Verdijevu operu Rigoleto 10. septembra 2023. godine na platou kod zgrade Geozavoda. Nastupio je naš čuveni bariton Željko Lučić u ulozi Rigoleta – dvorske lude, a specijalna gošća iz Italije, Alida Berti tumačila je lik Đilde, Rigoletove ćerke. Nastupili su i solisti muškog Hora, kao i Orkestar Opere i Baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 13. 12.

Dokumentarni serijal: Proleće u Praškoj školi

Nekadašnji studenti filmske akademije FAMU u Pragu prisećaju se svog odlaska iz tada mnogo liberalnije SFRJ u Čehoslovačku 1965.Bila je to zemlja u potpunom sivilu realnog socijalizma, članica Varšavskog pakta, pod direktnim nadzorom SSSR, ali i zemlja sa bogatom kulturom. Onda se 1968. desilo Praško proleće sa talasom demokratije i slobode koje je, predvođeno tadašnjim predsednikom Aleksandrom Dubčekom, dalo Česima i Slovacima nadu da može postojati “socijalizam sa ljudskim licem”

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 14. 11.

SAT: Kako smanjiti gužvu u saobraćaju ?

Ekipa emisije SAT, uz pomoć nekoliko desetina gledalaca koji su aktivno učestvovali u snimanju, kroz praktičan eksperiment otkriva kako uz samo malo tolerancije mogu da se smanje gužve u saobraćaju. Kroz dva praktična testa, u kojima su simulirali dve situacije koje su najčešće na ulicama i putevima, izmerili su da je moguće povećati protočnost saobraćaja i do 60 odsto.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 15. 12.

Izbor iz radio programa: Top lista 202

Top lista 202 je emisija Radio Beograda 202, koja se emituje svakog radnog dana, u terminu od 9 do 10 sati i u kojoj slušaoci mogu da predlažu i/ili glasaju za svoje omiljene muzičke numere, pre svega novitete (domaće, regionalne i strane), ali i neke starije pesme koje su obeležile pojedine periode muzičke istorije (u podlistama „Lektira“, „Sviraj to ponovo, Sem“ i „Made in ex-YU“).

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 16. 12.

Serija: Radio Mileva (2.sezona)

U ovoj humorističkoj seriji pratimo svakodnevni život Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom.

“Radio Mileva” je živa, laka, jednostavna i dinamična komedija koja se bavi temama kao što su nesklad među generacijama, sukob različitih naravi i preplitanjem situacione i verbalne komike.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 17. 12.

Bioskop: Zaverenik

U pozorištu Ford u Vašingtonu 14. aprila 1865. godine glumac Džon Vilkins But je izvršio atentat na predsednika SAD, Abrahama Linkolna. Istragom je utvrđeno da je But bio samo deo zaverenika koji su ovo ubistvo organizovali. Ubrzo su ubice i pomagači uhvaćeni i u Vašingtonu im je suđeno pred vojnim sudom…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here