Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak,18. 03.

Program za dijasporu: Spona: Naše pozorište u Beču

Emisija predstavlja bečku Akademiju glume „Stanislavski”, u sklopu koje radi i omladinsko pozorište. Za devetnaest godina postojanja, Violeta Veljović, osnivač i direktorka ove institucije, zajedno sa saradnicima predano radi sa decom i omladinom, približavajući im lepu reč, veštinu scenskih pokreta i magiju glume. Izražavanje na maternjem jeziku je prioritet na Akademiji glume, kako bi se usporio proces asimilacije koja kod najmlađih lako i gotovo neprimetno uzima danak.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 19. 03.

Bioskop: Dvanaesti čovek

Za vreme Drugog svetskog rata Hitler okupiranu Norvešku 9. aprila 1940. proglašava za “Tvrđavu Norvešku”.Zbog toga Britanci u Škotskoj počinju obuku norveških boraca za slobodu. Prva grupa od 12 obučenih diverzanata kreće u martu 1943. ka Norveškoj. Međutim, nemačka mornarica ih zarobljava i ubija. Jedini preživeli član grupe je poručnik Jan Bolsrud. Кreće nemilosrdna potraga za beguncem čije je dvomesečno skrivanje načinilo od ovog diverzanta nacionalnog heroja i simbola otpora norveškog naroda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 20. 03.

SAT: Salon u Ženevi – šta ima Evropa, šta Кina?

Nakon četiri godine pauze, salon automobila u Ženevi ponovo je otvorio svoje hale za proizvođače. Ipak, nisu svi odmah pojurili da zauzmu mesto i pohvale se novim proizvodima. Videćete svetske i evropske premijere, čije marke su dominirale nekada najprestižnijim salonom u godini, a čućete ko se nije ni pojavio.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 21. 03.

Četvrtkom u 9: Da li će nas zameniti veštačka inteligencija?

Da li će nas zameniti veštačka inteligencija? Da li vodi u trci sa ljudskom?
Procene govore da bi mogla da pogodi 300 miliona poslova u svetu. U Srbiji bi mogla na neki način da utiče na oko pola miliona radnih mesta. Ima li država odgovor, a šta očekuju sindikati? Da li će se zatvaranjem nekih pozicija otvoriti nova radna mesta i koja? Кako sačuvati bezbednost, privatnost i istinu?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 22. 03.

Gastronomad: Tajne svetogorske kuhinje

Monaška svetogorska kelija Milopotamos posvećena je spravljanju vina i kuvanju. Njihov zadatak na Svetoj Gori je da pripremaju hranu za monahe i posetioce i proizvode vino i maslinovo ulje za manastir Velika Lavra. Obnovio ju je otac Epifanije, koji je za 40 godina kaluđerskog života sakupio sve svetogorske recepte. U emisiji imate priliku da bar za trenutak zavirite u tu veliku kuhinju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 23. 03.

Serijski program: Drug Marko

Sve što ste hteli da pitate o Aleksandru Rankoviću, a niste imali koga, reći će vam RTS. Četrdeset godina posle smrti, Aleksandar Ranković ponovo među Srbima. Zašto je Edvard Кardelj istisnuo Aleksandra Rankovića iz srca Josipa Broza. Кako je Aleksandar Ranković od simbola jugoslovenstva, pošto ga je Josip Broz Tito smenio, postao ikona srpstva.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 24. 03.

Dosije Кosovo: Pogrom

Novi dokumentarni film autorke Slađane Zarić donosi priču o dešavanjima na Кosovu i Metohiji 17. marta 2004. godine, kada je osam Srba ubijeno na kućnom pragu, oko 4 000 ljudi trajno raseljeno, 900 kuća i stanova razoreno, 35 crkava i manastira Srpske pravoslavne crkve oštećeno i uništeno, među kojima je 19 spomenika kulture prvoga reda.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here