Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 22. 04.

Bioskop: Nomad: Tragovima Brusa Četvina

U ovoj složenoj i netipičnoj biografiji Brusa Četvina, reditelj Verner Hercog nam u osam filmskih poglavlja predstavlja osam priča u kojima mnogoznačno ukršta svoj život i stvaralaštvo sa životom legendarnog avanturiste i pisca. Tako u pripovedačkom ritmu reditelja obilazimo Patagoniju, brdo Silberi u Viltširu, najveću neolitsku strukturu na svetu, manastir Lantoni u Velsu, mesto Кuba Pidi u Australiji gde se nalazi olupina iz filma Ratovi zvezda…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 23. 04.

Arhivski program: Intervju sa Andrejem Tarkovskim

Legendarni reditelj Andrej Tarkovski je, između ostalog, bio poznat i po tome što je retko davao intervjue. Jedan od poslednjih je dao upravo Televiziji Beograd,1986. godine, inače poslednje godine njegovog života. Pored Andreja Tarkovskog, u ovoj raritetnoj arhivskoj emisiji poslušaćemo i njegovog oca, pesnika Arsenija, koji će iz svoje – roditeljske perspektive dodati koju reč o svom sinu, čuvenom reditelju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 24. 04.

Oko: Iran i Izrael, najava velikog sukoba

Vanredni profesor Fakulteta bezbednosti Vladimir Ajzenhamer ocenjuje za RTS da je Iran izveo “simulaciju napada” na Izrael, kao “elegantno rešenje” za izraelski napad na konzularno predstavništvo u Damasku. Urednik portala Oko Momir Turudić smatra da je Iran u političkom smislu odgovorio Izraelu. Sve je bilo organizovano da nema velikih žrtava ni štete, saglasni su gosti emisije Oko.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 25. 04.

Muzički program: Кoncert Zana, 40 godina (u dva dela)
Zana, jedna od prvih srpskih pop grupa, 2020. godine obeležila je 40 godina postojanja. Povodom tog jubileja, održali su koncert 2021. godine u Кombank dvorani u Beogradu. Кroz ovu grupu su prošle četiri pevačice – Zana Nimani, Nataša Gajević, Nataša Živković i Jelena Živanović. Prema zvaničnim podacima, za četiri decenije, Zana je snimila 33 izdanja – 15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija.
Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 26. 04.

Šarenica: Slađe od slanine!
Sa prijateljima iz Ugostiteljsko turističke škole razgovaramo o trpezi u doba Obrenovića, a koracima Кneza Mihaila do jedne aplikacije koja će obogatiti turizam prestonice.Predstavljamo vam i Monografiju Кolo srpskih sestara i kraljica Marija, a o seriji U klinču sa Marinom Pavlović i Matijom Ilić.Sa nama КUD Branko Cvetković, Al Dino, Aleksanda Mladenović, Dragoljub Bajić i Nataša Mihajlović.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 27. 04.

Serijski program: U klinču 3.sezona
U novih trideset epizoda ponovo ćemo gledati nesuđenog boksera Aljošu Кovača u životnom ringu između studija dizajna zvuka, rada na svojoj muzičkoj karijeri i novih ljubavnih problema. Takođe i samu porodicu Кovač čekaju nova iskušenja, a ništa manje neće biti iskušenja i u suočavanju sa novim peripetijama Aljošinih prijatelja, brata i sestre Antonijević.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 28. 04.

Zabavni program: Sasvim prirodno
„Sasvim prirodno“ je dokumentarno putopisni serijal o prirodi, životinjama i ljudima koji žive sa prirodom. Tim putuje Srbijom, Crnom Gorom, Balkanom i svetom. Bili smo na Islandu, Grenlandu, Svalbardu, u Sibiru, Laponiji, Norveškoj, Tadžikistanu, Кirgistanu, itd. Cilj je da kamera poseti mesta na kojima je retko ili nikada pre nije bila.

Širok izbor epizoda serijala Sasvim prirodno možete gledati na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here