Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 23. 10.

Srbi sa Petog kontinenta: Srpski visokoletači u Australiji

Novo izdanje emisije istražuje fascinantan svet srpskih visokoletača uz pomoć strastvenih golubara.

Upoznaćemo Simu Timića, Bogdana Vasila i Dragutina Timića koji su došli u Australiju, i koji su se u različitim okolnostima i različitim povodima počeli baviti golubarstvom. Uz atraktivno snimljene kadrove ovih čudesnih ptica, sagovornici će nas svojima bogatim iskustvom i strašću uputiti u specifičnosti vrste visokoletača iz naših krajeva
Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 24. 10.

Bioskop: Nerešeni slučaj Hameršeld

Dag Hamaršeld je švedski političar koji je 1953. godine izabran za Generalnog sekretara UN i koji je poginuo 18. septembra 1961. godine pod nerazjašnjenim okolnostima u avionskoj nesreći tokom mirovne misije u Severnoj Rodeziji, današnjoj Zambiji. Danski reditelj Mads Briger i švedski privatni istražitelj Goran Bjorkdal u filmu pokušavaju da reše misterioznu Hameršeldovu smrt.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 25. 10.

Zabavni program: TV lica: Neno Belan

Neno Belan je stigao sa Briona u Fažanu i na pristaništu ga je dočekala ekipa emisije “TV lica kao sav normalan svet”. U jednom “điru” kako kaže, u šetnji pored mora, govorio je o napornom snimanju spota sa koga dolazi, o životu između Rijeke, Zagreba i Splita, o letu na Braču kod majke gde se najlepše odmori u hladu dok gleda turiste kako se “roštiljaju” na suncu, o tome kako tamo za komšije nije poznati pevač nego jedan od njih koji svuda stiže biciklom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 26. 10.

Ekskluzivno: Kada i šta jedemo – dr Ana Gifing

Živimo u poplavi dijeta, koje treba čudotvorno da dovedu naše telo u idealne razmere. Dijete dolaze iz različitih izvora, a neke su potkrepljene naučnim studijama ili ličnim iskustvima. Dr Ana Gifing se odavno pojavila sa teorijom da hranom možemo da se rešimo mnogih problema. Sugeriše šta da jedemo, a šta ne, i tako je razvila kod nas čitavu priču oko pravilne i zdrave ishrane.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 27. 10.

Srpska razglednica iz Amerike: Donatorski golf

U novom izdanju Srpske razglednice iz Amerike, u prvom delu emisije gledamo kako su volonteri pomogli da se organizuje golf turnir za dobrobit crkvenoškolske opštine Crkve Svetog Nikole u čikaškom naselju Lajons. Zatim sledi reportaža iz Srpskog Pravoslavnog Ženskog Manastira u mestu Nju Karlajl. Treći deo emisije rezervisan je za sport. Naime, Nikola Vučević je potpisao novi trogodišnji ugovor sa čuvenim Čikago Buls-ima i glavna je uzdanica tog NBA tima.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 28. 10.

Drug Marko: Osma epizoda “Obračun s Markom”

U ovoj epizodi gledaoci će imati priliku da vide događaje pre, za vreme i posle Brionskog plenuma. Zašto je Ranković tek kasno u noć uoči Plenuma dobio materijal za sastanak. Ko ga je ubeđivao da ne prisustvuje Plenumu i zbog čega nije prihvatio te sugestije. Gledaoci će videti kako je Ranković provodio prve dane posle smene i koja dokumenta je tražio da ponovo vidi.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 29. 10.

Bioskop: Pariska opera

Ozbiljni, smešni, dirljivi trenuci iza kulisa Pariske opere ili Palate Garnije, savremena su dokumentarna filmska refleksija o načinu na koji nastaju klasični mjuzikli. Pomalo nestvaran operski svet prikazan je u trenucima interakcije sa savremenošću i događajima koji su bili važni za Francusku, poput masakra u Koncertnoj dvorani Bataklan, napada na redakciju lista Šarli Ebdo ili štrajkova koji su paralisali ovu zemlju.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here