Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 25. 03.

Srpska razglednica iz Amerike: Vašington Halijard

U novom izdanju emisije pratićemo istorijski događaj u glavnom gradu Amerike, prvo prikazivanje jednog filma iz Srbije u Kongresu SAD. Reč je o filmu “Heroji Halijarda”, reditelja Radoša Bajića. Naime, film je prikazan u glavnoj sali Kongresa, na Kapitol Hilu, mestu gde se donose brojne ključne odluke od značaja za Sjedinjene Države i ceo svet.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 26. 03.

Bioskop: Ostrvo koza

Scenario filma zasnovan je na poznatom romanu „Koze“ Broka Kola, a govori o dvoje dvanaestogodišnjaka koji bivaju žrtve vršnjačkog nasilja za vreme raspusta koji provode u kampu Tol Pajn. Haui i Grejs doživljavaju da im vršnjaci otmu odeću i ostave ih same i neobučene na napuštenom Ostrvu koza koje se nalazi na sred jezera.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 27. 03.

Trag: Bogotražitelji – manastir Ribnica

Od 2017. godine u manastiru Ribnica tihuje otac Arsenije Jovanović – iguman. Sa ocem Aresenijem razgovarali smo o brojnim temama koje se tiču duhovnosti, monaškog i iskušeničkog života, ali i obnovi konaka koji je u toku a koji će biti namenjen boravku posetilaca. Zabeležili smo liturgiju kojoj prisustvuje mnogo vernika, a beseda koju sveke nedelje drži otac Arsenije okuplja i mnogo mladih.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 28. 03.

Kvadratura kruga: Komunisti su nam sve uzeli

Porodica Dragoljuba Markovića, najbogatijeg vinogradara iz Aleksandrovca u jednom danu ostala je bez svega što je decenijama stvarala. Odmah posle Drugog svetskog rata, kada je krenulo oduzimanje imovine i uništavanje srpskih domaćina, komunističke vlasti Markoviću su oduzele 700 000 litara vina, rakije i vinjaka, vinograde i voćnjake. Vlasti su uredno zabeležile sve što su konfiskovale ovoj porodici koju su izbacili na ulicu, pod optužbom da su učinili krivično delo protiv naroda i države.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 29. 03.

Bioskop: Čekrk

Čekrk je antiratna drama, koja na svojevrstan, tragikomičan način, priča priču o suštinskom poštovanju i ljubavi među prijateljima i bližnjima, koja je u ovoj ekranizaciji data u formi tradicionalnih vrednosti. Film govori o dvojici bunardžija, Mišuli (Boro Stjepanović) i Puji (Ljubomir Bandović), protivrečnih stavova i mišljenja koji, u svakodnevnim nesuglasicama, odaju prividnu međusobnu netrpeljivost i ravnodušnost, ali i radost osuđenosti na zajednički život.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 30. 03.

Muzički program: Teya Dora – intervju

Na internet platformi RTS Planeta možete gledati intervju sa predstavnicom Srbije na predstojećoj Evroviziji u Malmeu 2024. Razgovor je vodila Nataša Raketić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 31. 03.

Sportski program: Žene u sportu

Danas gotovo da nema sportske aktivnosti, Olimpijskih igara, sportskih organizacija, a da tu nema žena. Žena je postala nezaobilazan i značajan faktor o kom god sportu govorili. Neke dame su u svojim sportskim disciplinama ostavile takav trag da se o tome priča i pričaće se. Druge su asistirale kao treneri, organizatori, ali nepobitno je da lepši pol svojim znanjem i sportskim umećem uzdignute glave šeta ovom planetom.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here