Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 26. 06.

Američki san: Čuvar najmoćnijih

U novom izdanju emisije Američki san upoznaćemo Danila Bajagića rodom iz Beograda, Srbina koji je čuvar najmoćnijih ljudi na svetu, a danas živi u Vašingtonu. U iskrenom razgovoru otkriće na koji način je došao u Ameriku, i kako je tekao njegov životni put i neobična karijera….

Autor emisije Dragan Rakonjac

Utorak, 27. 06.

Bioskop: Vizija

Žoana je svetski putnik i putopisac. Ona putuje, zapaža, i što je najvažnije doživljava vrlo intezivno svet oko sebe i onda o tome piše. Došla je do šuma i brda blizu mesta Nara u Japanu u potrazi za retkom biljkom za koju veruju da leči egzistencijalni bol. Uskoro sreće Satošija, usamljenog čuvara šume i Aki, mističnu ženu koja tvrdi da je njihov hiljadugodišnji zaštitnik.

Sreda, 28. 06.

Kvadratura kruga: Čepel, ostrvo spasa za Srbe

Čepelska ada, najveće ostrvo na Dunavu, koje se prostire južno od Budimpešte u dužini od 48 kilometra, mnogim Srbima je, u prošlosti, bilo ostrvo nade i spasa, na kome su našli utočište i otpočeli novi život, sklanjajući se ovde od Turaka.

Četvrtak, 29. 06.

Serijski program: Apis

Ne postoji ličnost koja se može uporediti sa Dragutinom Dimitrijevićem Apisom, pukovnikom Srpske vojske i vođom tajne organizacije Crna ruka. U tri epizode, igrano-dokumentarni serijal Apis bavi se njegovim životom i delovanjem.

Petak, 30 .06.

SAT: Patrola do Grčke preko Bugarske – Asprovalta, Uranopolis, Atos i Hilandar

Ekipa emisije SAT nastavlja letnje patrole. Ovog puta vode vas do Asprovalte, Nea Vrasne, Stavrosa, Jerisosa, Uranopolisa i Hilandara. Izabrali su pravac preko Bugarske, jer je tako jednostavnije stići do trećeg prsta Halkidija, a ujedno i da provere dokle su bugarski putari stigli sa izgradnjom auto-puta prema Grčkoj.

Subota,01. 07.

Bioskop: Luj Sir – najjači čovek na svetu

Film je biografska priča o Luju Siru, francusko-kanadskom snagatoru koji je krajem 19. veka važio za najjačeg čoveka na svetu. Film je na festivalima frankofonog filma u Kanadi dobio 12 nagrada i 5 nominacija.

Nedelja, 02. 06.

Muzički program: Masimo na Tašmajdanu

Renomirani muzičar Masimo Savić, nastupio je pred beogradskom publikom na stadionu Tašmajdan septembra 2021. godine. To je bio njegov prvi koncert u ovom prostoru, tako da su poštovaoci Masimovog prepoznatljivog vokala i njegovih hitova mogli da uživaju u muzici pod otvorenim nebom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here