Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 27. 05.

Oko magazin: Srbija i Amerika – od diplomatije do učenja jezika

U novom izdanju Oko magazina o srpsko-američkim odnosima govori podsekretarka SAD-a za javnu diplomatiju, a o interesovanju američkih studenata za srpski jezik profesor Danko Šipka.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 28. 05.

Sportski program: Žene u sportu

Danas gotovo da nema sportske aktivnosti, Olimpijskih igara, sportskih organizacija, a da tu nema žena. Žena je postala nezaobilazan i značajan faktor o kom god sportu govorili. Neke dame su u svojim sportskim disciplinama ostavile takav trag da se o tome priča i pričaće se. Šta o položaju žena u sportu misle upravo istaknute sportiskinje, poslušajte u ovom serijalu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 29. 05.

Koncert: Smak – prvih 50 godina

Legendarni Smak održao je 6. maja 2022. godine koncert u Kragujevcu povodom Dana grada. Uz spektakularni vatromet, u gradu gde je ova rok grupa nastala 1971. godine, nekoliko hiljada ljudi iz cele zemlje i regiona pevalo je njihove hitove. Vanvremenske pesme Smaka, uglavnom ispisane perom Mirka Glišića i obojene jedinstvenim glasom čuvenog Borisa Aranđelovića.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 30. 05.

Gastronomad: Francuska kuhinja

Za Francuze jelo mora da bude užitak. Priroda im je podarila blagu klimu, a njeni stanovnici oduvek su znali da iskoriste bogatstvo izvrsnih namirnica. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja otkriće nam mnoge tajne čuvene francuske kuhinje, a priprema nam bogati tost (Croque monsieur) i kolač sa hiljadu listova (Mille-feuille). Prijatno gledanje!

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 31. 05.

Dokumentarni program: Jasenovac

U serijalu od tri emisije pod nazivima “Jasenovac – koreni zla“ , “Jasenovac – uništenje“ i “Jasenovac – kameni cvet“ govore preživeli logoraši i istoričari iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Italije, Engleske i Izraela.

Autor: Dragan Stanojević

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 01. 06.

Bioskop: Rimu s ljubavlju

Amerikanka Hejli upoznaje advokata Mikelanđela i oni ubrzo reše da se venčaju. Zato stižu Hejlini roditelji, psihijatar Filis i penzionisani muzički producent Džeri, koji uočava da mladoženjin otac Đankarlo ima operski talenat. Ali, Đankarlo peva samo pod tušem. A onda u njihove živote ulaze novi akteri…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 02. 06.

Serijski program: Kosti

„Kosti“ su drugi deo trilogije „Meso-Kosti-Koža“ i donose priču o ljudima koji žive u posleratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrednosti. Radnja serije je smeštena u Banjaluku i prati život dva čoveka koje, na prvi pogled, povezuje samo ime – Kosta.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here