Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 29. 04.

Bioskop: Hvala što si to podelio sa nama

Film je romantična komedija koja prati tri različita muškarca koji pokušavaju da se izbore sa izazovima u svom okruženju dok se zajednički bore sa istim neprijateljem – zavisnošću od seksa. Da “lečenje” ne pođe najboljim svojim tokom, pobrinuće se mnogi uticaji koji će naše junake dovoditi do komičnih situacija.

Glumci: Gvinet Paltrou, Mark Rafalo ,Tim Robins , Džoli Ričardson …

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 30. 04.

Arhivski program: Kina – simfonija nebeskog grada

Film “Simfonija Nebeskog grada” posvećen je najvećem i najlepšem gradu Narodne Republike Kine, Šangaju, kulturnoj i industrijskoj prestonici.

Na ulicama grada tokom 20. veka preplitaće se ratovi, smrt i raskoš. Ovaj doživljaj imala je i ekipa RTS pre više od dve decenije kada je uz pomoć Ministarstva za kulturu Narodne Republike Kine, posetila Šangaj i načinila nesvakidašnji dokumentarni film.

Režija: Lordan Zafranović

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 01. 05.

Školski program: Lektizer

Lektizer je novi serijal Redakcije školskog programa koji na inovativan i humoristički način obrađuje dela iz srednjoškolske lektire. Lektizer nije zamena za čitanje knjiga, već mamac. Osnovna ciljna grupa su srednjoškolci i njihovi profesori, jer se obrađuju dela koja su njima obavezna. Ideja je da obaveze dobiju i zabavnu notu. A one kojima to više nisu obaveze,neka se malo podsete na slatkoće i gorčine đačkog doba.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 02. 05.

SAT: Koliko sati treba za 1.500km na struju kroz Srbiju?

Ekipa emisije SAT krenula je na put koji, na prvi pogled, izgleda nemoguće – da obiđe 1.500 km za najkraće moguće vreme, uz poštovanje saobraćajnih propisa, i to kroz Srbiju. Pogledajte kako je protekao ovaj zadatak, da li su uspeli, za koliko sati su prošli čitavu zemlju? Kako je teklo planiranje puta, koliko je sve to koštalo i da li je u našoj zemlji moguće putovati sa istoka na zapad, sa severa na jug samo na struju?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 03. 05.

Kvadratura kruga: Suze avve Justina

Jedan od najvećih srpskih podvižnika, mislilaca, teologa i duhovnika 20. veka bio je otac Justin Popović, koga je Srpska pravoslavna crkva 2010. godine kanonizovala.

Suze su najčistija veza između čoveka i boga, jer se njima ispira ljudska duša. Svoje molitve i besede avva Justin često je zalivao suzama bola i suzama opomene, moleći se čak i za svoje neprijatelje koji su mu radili o glavi.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 04. 05.

Serijski program: Radio Mileva 4. sezona

U novoj sezoni, Milevine planove da ispuni svoje vreme kada ne rešava komšijske zavrzlame je vode do odluke da se oproba u mnogim poslovima. Natalijin život se menja, zapravo njeni ljubavni izbori utiču na to da se fokusira na svoje istinske želje, a to je da bude voljena i ljubavno ispunjena. Sonja upisuje željeni fakultet i to se odražava na njenu ličnost. Sada je zrelija, samosvesnija, samouverenija, ali pošto iver ne pada daleko od klade spremna je da sa bakom Milevom okrene zgradu naopačke.

Sve epizode serije dostupne na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 05. 05.

Pesma bez granica: Uskrs

U današnjoj, prazničnoj emisiji, učestvuju: Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Marinko i Marko Rokvić. Kroz priču sa voditeljkom Svetlanom Aleksić, podsetiće se kako su u detinjstvu slavili Vaskrs i otpevaće neke od najlepših narodnih pesama. Sve izvođače prati Narodni orkestar RTS pod upravom Vlade Panovića.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here