Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 04. 12.

Kvadratura kruga: Srpska varoš u Budimu gradu

Sve do 30-ih godina prošlog veka, Srbi su u Budimpešti imali svoju varoš koja se zvala Taban, a koju su Mađari nazivali Rac varoš, odnosno srpska varoš. Zbog niza kafana, malih trgova, uskih ulica sa kućama u nizu i stepeništa koja su vodila do brda Gelert, putopisci su varoš Taban nazivali srpskim Monmartrom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 05. 12.

Dokumentarni program: Arheootkrića

Serijal predstavlja pregled najznačjnijih arheoloških otkrića u 2022. godini. Posetićemo arheološke lokalitete u Hisaru, Čačku i Humskoj čuki. Saznaćemo: Kakva su bila naselja bronzanodopskih ratnika severozapadne Srbije? Na kom mestu u neolitu su slavili život, a u srednjem veku odavali počast pokojnicima? Kako se rudarilo u praistoriji? Da li su arheolozi konačno na putu da otkriju istorijsku istinu manastira Lapušnje?

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 06. 12.

Bunt: Kanda, Kodža i Nebojša

Emisija je ovog puta koncipirana tako da ćete biti u prilici da preslušate izbor pesama sa poslednjeg albuma “Beton”, benda koji je jedan od najvažnijih predstavnika domaće rok scene više od tri decenije. Kanda, Kodža i Nebojša su uhivo izveli pesme “Muzika, mir i ljubav”, “Tamo gde je sunčano”, “Beton” i “Sad mi je dobro”, takođe videli smo i dva spota za pesme “Tu i tamo, tamo, tamo” i “Odnose me”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 07. 11.

Četvrtkom u 9: Izrael i Hamas – rat i primirje

Da li slika rata ima moć da promeni stav o ratu – običnih ljudi, ali i političara koje su ti obični ljudi izabrali? Da li Izrael, dok dobija bitke na terenu, gubi one za podršku javnog mnjenja? Kako je došlo do primirja i pod čijim pritiskom je Izrael popustio? Dogovoreni dani primirja i 48 dana rata na Bliskom istoku – bili su tema emisije “Četvrtkom u 9”.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 08. 12.

Oko magazin: Stara planina – put od Pakleštice do Njujorka i nazad

Đaci iz osnovne škole u Pakleštici izračunali su da su dok su išli tu u školu prepešačili put do Njujorka i nazad. U Pakleštici, najznačajnije su one godine koje se završavaju brojem 3. Tako je pre tačno 100 godina, 1923. otvorena škola, 1963. klizište je pregradilo reku Visočicu, I tako je nastalo Zavojsko jezero. Baš ta nesreća sačuvala je Paklešticu. Tek 1973. stiže struja do ovog sela, a pre 40 godina, 1983. škola je zatvorena.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 09. 12.

Serijski program: Južni vetar

Serija Južni vetar prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva. Reč je o polusvetu, članovima tzv. „podzemlja” koji pričaju jednu, pre svega, realnu priču o seriji neuspeha „malog” čoveka u surovom okruženju. To je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja,10. 12.

Bioskop: Točak sreće i fantazije

Film grade tri priče, tri kratka filma prikazana u epizodama pod naslovima: Magija (ili nešto manje uverljivo), Širom otvorena vrata i Ponovo. Tri ženska lika u ova tri stava zatičemo u situacijama kada moraju da odaberu određeni put ili se kaju zbog svojih izbora. Neočekivani ljubavni trougao, neuspela zamka zavođenja i susret koji je rezultat nesporazuma su situacije iz kojih ovi likovi izlaze sa određenim iskustvom.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here