Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Nakon jednostranog raskida ugovora o proizvodnji TV serije „Pupin“ od strane izvršnog producenta „Atena produkcija“, Radio-televizija Srbije odmah je uputila „Ateni“ ponudu da RTS samostalno nastavi rad na projektu „Pupin“ sa već angažovanim autorima, interpretatorima i celom ekipom.

Od maja meseca, od kada je RTS-u izvršni producent dostavio dokumentaciju za pravdanje prve rate uplaćenog avansa za pripreme projekta, stručne službe RTS-a utvrdile su velike nepravilnosti u radu „Atena produkcije“. Zbog probijanja budžeta i nenamenskog trošenja sredstava, koji su prijavljeni kao trošak projekta, dokumentacija je izvršnoj produkciji u više navrata vraćana. Do današnjeg dana, uplaćena rata nije u potpunosti opravdana validnom dokumentacijom.

To je bio osnovni razlog, uz saznanja o nelegalnoj prodaji snimaka iz „Šarenice“ Turističkoj organizaciji Srbije, zbog kojeg je RTS zaustavio dalje trošenjе sredstava za pripremu serije „Pupin“.

RTS je podneo krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović, vlasnice „Atena produkcije“, zbog neovlašćenog raspolaganja snimcima iz emisije „Šarenica“ koji su isključivo vlasništvo Javnog medijskog servisa, a koje je „Atena produkcija“ Turističkoj organizaciji Srbije prikazala kao svoje i protivzakonito prihodovala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here