Twitter/N1
Okupljanje opozicije ispred RTS-a (Foto. Arhiva)

Povodom najave Saveza za Srbiju da će sutra blokirati zgradu javnog servisa, menadzment i uređivački kolegijum RTS-a upozorava da nepravilnosti u njihovom radu, ako ih ima, ne smeju da se ispravljaju fizičkim nasiljem, već u okviru legalnih mehanizama.

“Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve”, ističu menadzment i uređivački kolegijum javnog servisa.

“Sreću i strpljenje opasno je dalje izazivati zbog čega apelujemo na celokupnu političku javnost Srbije I sveta, kao i na i domaće i međunarodne medijske organizacije i udruženja da ovakvo ponašanje osude, a podstrekače i vinovnike urazume, ukoliko je to moguće, da ne bude kasno”, dodaje se u saopštenju.

Uz ukazivanje da su otvoreni za kritike, ali i da se na rad javnog servisa ne može uticati fizičkim nasiljem, mimo efikasnih, zakonom predviđenih instrumenata, uprava RTS ukazuje da je posebno neprihvatljivo i opasno iniciranje talačke krize, što je, smatraju, opis blokade kojoj su izloženi svi koji se zateknu u zgradi RTS-a.

“Ko to radi ne treba da očekuje da će RTS da mu otvori prostor za promovisanje takvih političkih ideja, nasilničkog ponašanja i pozivanja na kršenje zakona”, zaključuje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here