Selektor Ljubomir Obradović okupio je odabrane srpske rukometašice u novobeogradskom hotelu “IN”, odakle je nacionalni tim produžio za Kraljevo, na meč 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv Švajcarske.

Reprezentacija Srbije želi da kvalifikacije počne pobedom i napravi dobru uvertiru za gostovanje Slovačkoj 29. septembra.

U grupi C zadatak je osvojiti jedno od prva dva mesta, a takmiči se još Rusija, sa kojom ćemo se dva puta sastati u martu 2020.

– Ne precenjujemo, niti potcenjujemo bilo koga. Sa Švajcarskom smo igrali u “EHF nedelji” u martu. Dobili smo materijal i od Slovakinja, koje su igrale sa Crnom Gorom. One su mala nepoznanica, ali ćemo ih analizirati. Moramo da pobedimo, s obzirom na to da nas u martu čeka Rusija – rekao je Obradović.

Predstojeći mečevi poslužiće i kao priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu.

– Pripreme počinjemo 17, 18. novembra, a već 20. putujemo za Koreju, gde ćemo imati jedine provere pred start SP – dodao je Obradović.

Iskusna Dragana Cvijić oporavlja se od povrede, ali će ove nedelje biti deo tima.

– Radila sam sve osim duela, probala da odigram meč za klub. Drago mi je da sam tu, a dogovoriću se sa selektorom kakav ću ritam imati ovih sedam dana. Nadam se da ću pomoći koliko mogu u ovakvom stanju – rekla je Cvijić.

Ona ističe da je zadatak u ovom mini-ciklusu osvajanje sva četiri boda.

– Da sačekamo Rusiju sa maksimalnim učinkom, mada, daleko je mart. Vidite šta se dešava, svaki dan se neko povredi. Biće ovo duga sezona. Samo kada pomislim da se borimo i za olimpijske kvalifikacije i za Tokio, biće to hiljadu utakmica ako uspemo u tome. Idemo zato korak po korak – zaključila je Cvijić.

Duel Srbije i Švajcarske igra se u Sportskoj dvorani u Kraljevu u sredu od 18.00.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here