EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Vladimir Putin

Rusija će uzvratiti na snabdevanje Ukrajine višecevnim raketnim sistemima i raketama dugog dometa tako što će ciljati objekte saobraćajne infrastrukture i vladine zgrade, izjavio je danas načelnik odbora za odbranu ruske Dume Andrej Kartapolov.

– Kao što je već rekao naš predsednik i vrhovni komandant Vladimir Putin, Rusija će uzvratiti izvođenjem napada na ciljeve koji do sada nisu bili meta – rekao je on odgovarajući na pitanje novinara, prenosi TAS S.

Kartapolov je predočio da kijevski aerodrom nastavlja da radi, kao i železnički terminali i glavne železničke linije, mostovi na autoputevima i mnogi drugi objekti.

– Da ne govorim o državnim institucijama jer do sada nije izvršen nijedan udar na zgrade ukrajinskog ministarstva odbrane, generalštaba, Vrhovne Rade (parlament) i drugih ministarstava u kojima se donose odluke i postavljaju ciljevi – ukazao je Kartapolov.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je juče Zapad da će Rusija gađati nove ciljeve u Ukrajini ako SAD počnu da snabdevaju tu zemlju raketama dugog dometa.

– Ako oni budu dostavljeni, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje, koga imamo dovoljno, da gađamo one objekte koje još ne gađamo – rekao je Putin za TV Rusija 1.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here