Rusi pronašli lek protiv raka kože

0

Delovanje lekova zasnovano je na deblokiranju imunološkog sistema obolelog
 

Naučnici peterburške kompanije "BIOKAD", koji su stvorili preparat, navode da je napravljen proboj u terapiji ovog vida raka kože.

 

Tokom 2015. godine započeće dugotrajna ispitivanja preparata, a za tri godine inovatori planiraju da ga puste na tržište – navode ruski mediji.

Novi lek, prema ocenama stručnjaka, značajno će povećati životni vek obolelih od metastatičke forme melanoma.

 

Melanom je najopasnije zloćudno oboljenje. Na njega otpada samo četiri odsto slučajeva raka, ali smrtni ishodi iznose 80 odsto.

 

U poslednjem stadijumu melanoma oboleli umiru pola godine posle utvrđivanja dijagnoze. Čak i u toj situaciji, pomoću novog preparata kompanije "BIOKAD" moguće je zaustaviti razvoj bolesti i produžiti život ljudima.

 

Delovanje lekova zasnovano je na deblokiranju imunološkog sistema obolelog, koji sam počinje da se bori protiv tumora. Postojeći hemijski preparati, prema rečima naučnika, ne mogu uspešno da se bore protiv tumora.

 

Klinički efekat na rast metastaza postiže se samo u deset odsto slučajeva. A korišćenje blokatora za belančevinu "PD-1" vodi ka obustavljanju razvoja tumora u 40 odsto slučajeva. Upravo zato, orijentacija na imunitet čoveka najaktuelniji je pravac farmakologije.

 

U septembru ove godine godine u SAD je registrovan preparat kompanije "Merk" zasnovan na sličnom principu dejstva, ali ruski ima niz prednosti.

 

Izvlačenje antitela iz organizma životinja i njihovo delovanje na imunološki sistem pacijenta (američka terapija) može da izazove alergiju. Ruski preparat je zasnovan na korišćenju molekula limfocita čoveka i ne daje nusefekte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here