“Kosovo je glavni izvor nestabilnosti i mogućeg konflikta u regionu”, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i dodala da je ta teritorija “praktično nekontrolisana”.

– Ona nije samo uzrok nestabilnosti, već i potencijalne opasnosti, nekontrolisana teritorija u srcu Evrope. Nadamo se da će pokrovitelji Prištine, koji više vole da se bave svojim interesima, upotrebiti svoj uticaj da urazume lidere kosovskih Albanaca. U suprotnom, može doći do nepovratnih posledica – rekla je Zaharova, prenosi Tass.

Zaharova je rekla i da će Rusija tražiti kažnjavanje svih odgovornih za prebijanje člana misije UN na Kosovu, državljanina te zemlje, Mihaila Krasnoščekova.

– Hapšenje i prebijanje ruskog državljanina, člana UN koji ima diplomatski imunitet, svedoči o klimi potpunog bezakonja na toj teritoriji, apsolutnom prkosu međunarodnom pravu i pravilima civilizovanih međunarodnih kontakata – rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, Rusija će nastaviti da pažljivo prati istragu tog incidenta i zahteva kažnjavanje svih odgovornih “u celom lancu komande”.

Specijalne jedinice kosovske policije upale su 28. maja na sever KiM i tom prilikom uhapsile 28 osoba.

Uhapsili su i dva člana Unmik-a, među kojima je bio Mihail Krasnoščekov koji se trenutno nalazi na lečenju na VMA.

2 COMMENTS

    • Pravda i sila je uz nas kod nas vlada mir i sloboda ko nepostuje zakone drzave Kosova i ometa policiju da hapsi kriminale i teroriste bice i on uhapsen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here