Rusija Srbiji: Nismo se juče upoznali da jedni drugima okrenemo leđa

0

Srbija bi izgubila više nego Rusija u slučaju sankcija
 

"Sankcijama bi Srbija mnogo više izgubila nego Rusija. O tome treba voditi računa. Nismo se juče upoznali da jedni drugima okrenemo leđa", rekao je Rjazanski za beogradske Naše novine od utorka.

 

Na konstataciju da je Srbija pod pritiskom Zapada da uvede sankcije Rusiji, on je kazao da "nijedna zemlja ne bi trebalo da izgubi svoje dostojanstvo".

 

"Mislim da naše veze nisu jednostruke, naše veze su mnogovekovne i na mnogim poljima. Imamo zajedničke istoriju, kulturu, običaje, imamo isti genetski kod", rekao je ruski zvaničnik.

 

Prema njegovim rečima, nemoralno je da se tragedija obaranja civilnog aviona iznad istočne Ukrajine i smrt oko 300 putnika malezijskog avioprevoznika koristi u političke svrhe i za optuživanje Rusije.

 

"Ova situacija mora da se analizira maksimalno detaljno i da se daju i pronađu objektivni uzroci nesreće. Svaku objektivnu informaciju koju je imala, Rusija je obelodanila, sve je dostupno javnosti i ekspertima. Voleo bih da završnu tačku stave stručnjaci, a nepolitika", rekao je Rjazanski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here