EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Ruska vojska (Foto: Arhiva)

Ministar odbrane Južne Koreje Šin Von-sik tvrdi da je Severna Koreja isporučila Rusiji oko 6.700 kontejnera municije kako bi je podržala u ratu protiv Ukrajine.

“Procenjuje se da je Severna Koreja isporučila oko 6.700 kontejnera u Rusiju od samita severnokorejskog lidera Kim Džong-una i ruskog lidera Vladimira Putina u septembru”, rekao je južnokorejski ministar, prenosi agencija Jonhap.

Prema njegovim rečima, to je dovoljno da se smesti više od 3 miliona artiljerijskih granata od 152 mm ili 500.000 granata od 122 mm.

Južnokorejski ministar je rekao da stotine fabrika u Severnoj Koreji rade sa oko 30 odsto svojih kapaciteta zbog nedostatka sirovina i struje, ali da su one koje proizvode artiljerijske granate za Rusiju radile “punim kapacitetom”.

On nije naveo izvor tih informacija, navodi Jonhap.

Prema rečima Šin Von-sika, Severna Koreja je u zamenu za municiju dobila oko 9.000 kontejnera uglavnom hrane, što je pomoglo u stabilizaciji cena.

On je dodao da će Moskva verovatno obezbediti Severnoj Koreji i satelitsku tehnologiju, podsećajući da je Pjongjang u septembru saopštio da je lansirao prvi špijunski satelit u orbitu i najavio da će ove godine lansirati još tri.

Seul i Vašington optužuju Severnu Koreju da snabdeva Rusiju oružjem za rat protiv Ukrajine.

Pjongjang i Moskva to demantuju, ali navode da će ojačati vojnu saradnju.

5 COMMENTS

  1. ПА ШТА
    МИЛИЈАРДЕ КОМАДА МУНИЦИЈЕ ИСПОРУЧЕНО клану зеленски

    И ШТА ЋЕМО САД

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. Nadam se da ćemo ući u NATO kad se bude raspao. Bili bismo prva država na svetu koju je vojni savez bombardovao a ona se posle priključila. Samo mladi ljudi koji ne pamte bombardovanje mogu tako da pričaju. Šta fali Švajcarskoj, Austriji što su neutralne, uživaju. Tako trebamo i mi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here