pixabay.com

Ambasada Ruske Federacije u BiH saopštila je da je pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica, prenosi RTRS.

Ambasada navodi da je Vašington monopolizovao ulogu međunarodnog faktora u BiH kada je pretvorio objektivnog i nepristrasnog učesnika procesa jačanja mira i stabilnosti u BiH u oruđe svojih “sebičnih neokolonijalnih težnji zbog čega, uprkos svojim laskavim govorima i demonstriranoj brizi, ne može biti ‘dokazani prijatelj'”.

“Čim neka zemlja prestaje da predstavlja za Amerikance političku svrsishodnost, kao i da donosi komercijalnu korist od više milijardi dolara, oni je ostavljaju bez žaljenja. To se pokazalo na primeru Avganistana. To će se pokazati na primeru Ukrajine”, naveli su u ruskom diplomatskom predstavništvu.

Iz Ambasade su istakli da je juče svetska zajednica postala svedok još jednog “sramnog poteza Sjedinjenih Država” nakon što je Vašington u Savetu bezbednosti UN blokirao prijem Palestine u UN, a da bi sebi napravili alibi podržavaju nezakonito samoproglašeno Kosovo i podstiču sukob u BiH.

“Bukvalno ‘svojim bajonetima’ guraju nelegitimnog prevaranta. Politizovane i jednostrane sudske presude koriste kao instrument za demonizaciju jednog konstitutivnog naroda BiH i za manipulaciju drugim konstitutivnim narodom BiH. Ova manipulacija je još više đavolja, jer zadire u duboko ukorenjene osećaje bola i ranjivosti nastale kao rezultat tragičnih događaja prošlosti”, naglasili su iz Ambasade.

Zato je, kažu, pogrešna američka teza da je razlog nestabilnosti u BiH konkretna osoba, a ne ozloglašena međunarodna zajednica.

Iz ambasade Rusije pozvali su političke snage zdravog razuma u Bosne i Hercegovine da odbace nadu u “zapadne Danajce”.

“Samo dijalog unutar BiH je u stanju da osigura takve dogovore koji će služiti kao osnov za jačanje mira i stabilnosti, prevazilaženje uzajamnih strahova i bojazni, stvaranje takvih uslova u kojima će BiH postati poželjna otadžbina za sve njene narode i građane”, poručili su iz Ambasade Ruske Federacije.

5 COMMENTS

  1. Браво
    Тачно речено
    Сарајевска бошњачка власт све ради
    Да Република Српска нема начин да остане у назови заједничкој држави , сви Срби виде Републику Српску као своју Отаџбину .
    🇷🇺☦️🇷🇺

    • Postoji samo jedna priznata drzava na podrucju Bosne i Hercegovine. A to je upravo Bosna i Hercegovina.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  3. Gubi se više maki, dosadan si. Tvoja Propaganda nece proci i srbija nece nikada biti deo Nato ili EU!

  4. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here