EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Ruska vojska (Foto: Arhiva)

Ešelon sa ruskim vojnim kontingentom stigao je u Brest radi učešća u zajedničkim vojnim vežbama „Saradnja 2023“ zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.

Prethodno su u Belorusiju stigli vojni kontingenti iz Kirgizije, Tadžikistana i Kazahstana, koji će učestvovati u zajedničkim operativno-strateškim vežbama „Borbeno bratstvo 2023“, koje će se održati na teritoriji Belorusije od 1. do 6. septembra. Vežbe će se održavati na poligonima i terenima Brestske, Grodnjenske i Minske oblasti.

U opštem konceptu vežbi „Borbeno bratstvo 2023“ predviđene su zajedničke i specijalne vežbe „Saradnja 2023“ sa odrađivanjem zadataka za primenu snaga i sredstava sistema kolektivne bezbednosti ODKB u cilju rešavanja kriznih situacija u istočnoevropskom regionu kolektivne bezbednosti ODKB; „Potraga 2023“ sa snagama i sredstvima izviđanja oružanih snaga država-članica ODKB; „Ešelon 2023“ sa snagama i sredstvima logistike; „Barijera 2023“ sa zajedničkim formiranjem radijacione, hemijske, biološke zaštite i medicinske podrške.

4 COMMENTS

  1. Znaci planiraju da napadnu iz Belorusije, to ce im biti vezba, Kijev je 150 km od Beloruske granice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here