Ruske vojnike poginule u Ukrajini sahranjuju tajno

0

Brojni pripadnici ruske vojske se vode kao nestali (Foto: Arhiva)
 

U Rusiji su se pojavile vesti o tajnim sahranama poginulih vojnika sa ratišta u Ukrajini, kao i svedočenja brojnih pripadnika ruske armije.

Brojni sinovi, očevi i muževi vode se kao nestali, dok neki od onih preživelih telefoniraju svojim suprugama, moleći ih da ih izvuku iz ratnih užasa, dok se tela kojima fale udovi u kovčezima dopremaju u Nižnji Novgorod, Orenburg, Pskov, Murmansk, Dagestan i ostale ruske Regije, piše "Njuzvik".

Jedan od vojnika koji je služio na ukrajinskom ratištu, u telefonskom intervjuu za pomenuti časopis kaže kako mu je protekli avgust bio "najduži u životu".

– Šta mi je bilo najgore? Prijatelji i saborci koji umiru ili bivaju osakaćeni svakog dana, ranjeni u bolnici u Rostovu, leševi koji se u kovčezima šalju u avione, strah da ne postanem jedan od njih. Kada su nas ukrcali u voz u Rostovu prošlog meseca, nisam imao pojma da idemo na prvu liniju fronta, niko nam ništa nije rekao. Imam ženu i dvoje dece, i jako sam brinuo da li ću im se vratiti u jednom komadu – kaže pripadnik padobranske divizije ruske vojske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here