youtube/printscreen
Umar Kremljov

Ruski bokseri ne žele da idu na Olimpijske igre bez zastave i himne, rekao je za Sputnjik generalni sekretar Ruske bokserske federacije, bivši bokser Umar Kremljov.

„Naši sportisti su objasnili da ne idu tamo zbog Olimpijskih igara i medalje, nego idu da se popnu na pobedničko postolje, kako bi se svirala himna Rusije i kako bi se razvila ruska zastava. Ako oni budu želeli da idu, ja ću podržati njihovo učešće“, naglasio je Kremljov.

Prema njegovim rečima, odluka komiteta VADA je glupa i neshvatljiva. Treba da budu kažnjeni oni koji su krivi, jer nemaju sve vrste sporta i cela zemlja veze sa tim, konstatovao je Kremljov.

„Za ovu odluku su krivi rukovodioci naše federacije, zato što nemamo svog predstavnika u VADA i Međunarodnom olimpijskom komitetu. Rusiji su uvek zavideli. Nije cilj da se kazne sportisti, nego da kažu da je kriva zemlja i da optuže rukovodstvo“, ocenio je bivši bokser.

Izvršni komitet VADA je saopštio ranije da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim ni na svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

2 COMMENTS

  1. Američki sportisti plivači atletičari i teniseri sami iznose u javnost da uzimaju droge i ponovo im niko ništa nemože i neće a sve druge nacije sukrive!!To više nije sport već politika i šovinizam!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here