Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rumunski ministar odbrane Angel Tilvar izjavio je danas da su delovi ruskog drona pali na teritoriju Rumunije tokom nedavnog ruskog napada na ukrajinsku luku na Dunavu.

Tilvar je to rekao za Antenu 3, rumunski ogranak Si-En-Ena, dok je boravio u poseti toj oblasti.

Rumunsko Ministarstvo odbrane prvobitno je demantovalo navode ukrajinskih medija da su delovi ruskog drona pali na rumunsku stranu Dunava, navodi Si-En-En.

Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je ranije danas da su ruski vazdušni udari u utorak bili na manje od jednog kilometra od granice Rumunije sa Ukrajinom.

Johanis je kazao da nijedan deo drona nije dospeo na teritoriju Rumunije.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba ranije ove nedelje je rekao da Kijev ima fotografske dokaze koji pokazuju da su ruske bespilotne letelice pogodile rumunsku teritoriju tokom noći, tokom vazdušnog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na Dunavu.

17 COMMENTS

  1. I sta sad?Deo Ruskog drona slucajno pao na Nato teritoriju a sta cemo sto Nato rakete i municija konstantno udaraju po Ruskoj teritoriji i civilima i sto Nato konstantno filuje Ukrajinu svojim ubojitim sredstvima???

    • Nemoj da mesas babe i zabe.Rusija je izvrsila agresiju na Ukrajinu i po svim medjunarodnim pravima a i pravila zdravog razuma Ukrajina ima pravo da se brani i svako ko hoce i moze da im pomogne U naoruzazanj za odbranu je legitimno i logicno .

  2. I šta će sad Rumuni da dignu tri ispravna aviona pa na Rusiju. I ceo dron da se srušio u Rumuniji morali bi da poviju rep i prave se kao da ničeg nije ni bilo. Lako Američkim šefovima da se sile tudjim životima a Ruski komšiluk bolje da se ne sili ko što rade Poljaci. Mnogo brzo Poljska zaboravlja i istoriju i gde im je mesto. Žalosno što toliki narod izgubi živote zarad pravičnih Amerikanaca. Valjda će neko da shvati da Rusija nije Srbija a i sa nama jedva nekako dovezoše njihove trupe na uranijumsko Kosovo. Švabe neću ni da komentarišem

  3. A na Zagreb što je pao ukrajinski? I nikome ništa. Kad su u pitanju saveznici, onda je to prijateljski gest, pa čak i da je neko poginuo, bilo bi oprošteno… Kakvi dupli aršini i licemerje.

    • A zasto da cute ❓Ukrajinu je napala triuta jaca zemlja zar ona nema pravo da se bori za sviju slobodu❓to sto ti prizeljkujes Rusku cizmu to je drugo, Ukrajincima je dosta te cizme i zato je vise nezele,da se tako nesto desi Srbiji da je napadne neko ko je tri puta jaci pa da svi cute dali bi ti bilo pravo❓i nemoj da spominjes 99-te jer posle 10 g vandalizma po drugim republikana bilo je vreme da neko tome stane na kraj,previse dugo su cekali.

      • Motto ukrajine glasi i preci na rusku stranu oni su russia i rusia njihova ….rus je to rus …..branite zapad koji je bombardovo Srbiu sa osiromasenim uranijom …pustite na miru Ukrajinu i Srbiju ….

  4. I ti Motte bas pretera .Treba nastaviti sa optuzivanjem Srbije da bi ostalo da je krivac za ratove na ovim prostorima, kako NATO kaze.

  5. A što se ložite ,može da padaju dronovi kolko hoćeš po Rumuniji,Poljskoj,nemačkoj,francuskoj,Kanadi,nisam siguran da li bi reagovali ni kada bi pao na belu kuću .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here