EPA/Robert Ghement
Ruski patrijarh Kiril

Rusija je mnogima u svetu “trn u oku” i pokušavaju da je “zbrišu sa lica zemlje” jer ona nudi “alternativni pogled na svet, Boga i čoveka”, drugačiji od onog koji je danas prihvaćen na Zapadu, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

– Neki smatraju da je došlo vreme da se završi sa Rusijom, jer je to alternativni pogled na svet, na Boga, na čoveka, ne uklapa se u okvire tog programiranog sistema koji isključuje Boga iz života ljudi. I zato, naravno, Rusija je za mnoge trn u oku i ovo što se danas dešava nije samo neka vrsta još jednog vojnog pohoda i neke napetosti. Stvara se utisak da mnogi žele da zbrišu pravoslavnu Rusiju sa lica zemlje. Ali to se neće desiti – rekao je patrijarh.

Zbog toga se, dodao je poglavar Ruske pravoslavne crkve, danas u crkvi čitaju posebne molitve za ruskog predsednika, vlast i vojsku zemlje, za sve one od kojih zavisi ishod te bitke, u kojoj, kako je istakao patrijarh, Rusi nisu ušli svojom voljom.

1 COMMENT

  1. Где би нам био крај кад би и Срби имали Патријарха као Кирил. Српска црква је разјурила Србе по целом свету да граде цркве, ширећи братство-јединство и српским злотворима. Бранили су Шиптаре за време рата на Балкану.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here