Youtube
Ruski raketni bacač plamena TOS-1A

Pripadnici Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Istočnog vojnog okruga Rusije porazile su uslovnog protivnika na poligonu Sergejevski u Primorskom kraju uz pomoć teških raketnih sistema bacača plamena TOS-1A “Solncepek” (plamen Sunca) , prenosi televizija “Zvezda”.

Bespilotne letelice “Orlan” otkrile su “neprijateljska” oklopna vozila na udaljenosti od dva kilometra. Jedinice teških sistema bacača plamena “Solncepek” porazile su mete pojedinačnim gađanjima.

Termobarične rakete velike snage koje koriste sistemi “Solncepek” imaju ogromnu moć razaranja: zbog pada pritiska koji se stvara nakon eksplozije, i visoke preciznosti gađanja, protivnik nema – nikakve šanse.

Sistem je napravljen je 2001. godine na bazi šasije tenka T-72. Sistem je predviđen za vatrenu podršku motorizovanih i tenkovskih jedinica. “Solncepek” je opremljen modernizovanim lansirnim sistemom, kao i automatizovanim sistemom za navođenje.

Rusija je jedina zemlja na svetu u kojoj se takva oprema razvija i proizvodi. Pokazala je svoje jedinstvene karakteristike tokom oružanih sukoba u Iraku i Siriji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here