Ruski tajkuni gube, Crna Gora s njima

0

 

"Gubitnik je svako ko u Rusiji ne postane milijarder!": Sergej Polonski

Propala je, na primer, ruska kompanija "Miraks“ koja je gradila ogromno apartmansko naselje na rtu Zavala, kod Budve. Njen čelnik Sergej Polonski bio je poznat po izjavi da je "gubitnik svako ko u Rusiji ne postane milijarder“!

 

 

 

Crnogorski preduzetnici i građani su u protekle tri godine novac uglavnom ulagali u nekretnine koje su kasnije prodavali strancima.

Njegove projekte je zdušno podržavao crnogorski vicepremijer Svetozar Marović koji je prošle sedmice javno priznao da u privatnom biznisu, kako je rekao, nije bio baš najspretniji. O kojim se Marovićevim "nespretnim“ poslovnim poduhvatima radi – šira javnost još ne zna.

 

Poziv upomoć upućen Evropi

 

Da je crnogorska privreda na aparatima, čini se, da su se konačno uverili i u Vladi premijera Mila Đukanovića, pa sada ne isključuju mogućnost da, kao i ostale

Nelikvidnost crnogorskih preduzeća je u porastu. Od koristi nisu ni pare dobijene prodajom 44 odsto akcija "Elektroprivrede“, a ni turistička sezona. Uzroci očajnog stanja su manje investicije i ogromna zaduženost.

države u regionu, sklope aranžman sa MMF-om. 

 

Ministarka za evropske integracije Gordana Đurović je prizvala u pomoć i Brisel. "Evropska komisija, Evropska unija, zemlje EU, treba da kroz paket podrške našem regionu takođe pomognu u saniranju posledica ekonomske krize.“

  

Ali, nema najava da će se to desiti, ne bar kada je u pitanju Crna Gora.

 

Procene crnogorske centralne banke pokazuju da će ta zemlja i naredne godine imati pad bruto-društvenog proizvoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here