Tanjug
Branko Ružić

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da su kazne za vršnjačko nasilje jasno definisanje, ali da je od kazni važnije da se radi na prevenciji nasilja.

Ružić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je prosvetni sistem odavno uveo kazne za nasilje i da je važno da se taj sistem utegne.

– Obično kada imamo neki problem mi formiramo radnu grupu, ovde to nije slučaj, imamo sistem samo ga treba utegnuti. Postoje timovi za preveniranje nasilja, pedagozi, psiholozi –  rekao je Ružić.

Govoreći o najavi oca teško pretučenog dečaka u Subotici Dejana Kolara da će tužiti učenike, roditelje i školu, Ružić je naveo da razume Kolara i da je njegovo pravo da traži zaštitu od onih koje smatra odgovornim.

– Otac (Kolar) kaže da je nasilje prijavljivao, najpre verbalno nasilje, ali očigledno to nije preneto na više instance – rekao je Ružić i apelovao na da se na nasilje ne ćuti.

Prema njegovim rečima, ukoliko se prijavljuje na vreme verbalno ili digitalno nasilje, lakše je sprečiti fizičko, prenosi Beta. Ružić je najavio da će se u utorak razgovarati o novim merama protiv vršnjačkog nasilja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here