S. Mitrovica: Uhapšeno 7 dilera droge

0

 

U zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Sremske Mitrovice uhapšeni su Dane Tomašević (35), Slobodan Tomašević (33), Branimir Janoško (26), Mirjana Janoško (51), Branko Janoško (58), Nedeljko Tomašević (57) i Gordana Tomašević (53).

 

Tokom pretresa putničkog vozila, kojim je upravljao Dane Tomašević, na autoputu Beograd-Šid, kod Sremske Mitrovice, kao i pretresa stanova i drugih prostorija Nedeljka Tomaševića i Branka Janoška na području Sremske Mitrovice, pronađeno je i privremeno oduzeto 50 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je droga ”skank”.

 

Osumnjičeni Dane i Slobodan Tomašević, kao i Branimir Janoško organizovali su proizvodnju i pakovanje ”skanka” u mestu Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice. Oni su sa ostalim osumnjičenim na salašu roditelja Branimira Janoška, Branka i Mirjane, pripremali proizvedenu drogu za dalju prodaju.

 

Sam proces proizvodnje završen oktobra 2009. godine, a nakon faze sušenja droga je bila upakovana u posebno pripremljene folije. Drogu pripremljenu za prodaju odnosili su u kuću Nedeljka i Gordane Tomašević, merili u pakete od 200 grama do pet kilograma i distribuirali krajnjim kupcima na području Sremske Mitrovice, Beograda i drugih gradova Srbije.

 

Uhapšenima je određena je mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here